Gül: Yargılama konusunda hiçbir endişem yok

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayıp Trilyon davası kapsamında yargılanmasının önünün açılmasını "hiçbir endişem yok" sözleriyle değerlendirdi.

soL (HABER MERKEZİ) Cumhurbaşkanı Sincan Ağır Ceza Mahkemesi'nin Kayıp Trilyon davası kapsamında hakkındaki takipsizlik kararının kaldırılmasıyla ilgili olarak "yargılanma konusunda hiçbir endişem yok" dedi.

Hukuki prosedür neticelendiğinde, bazı kesimlerin iddia ettiği gibi yargılanmasının önü açılırsa yargılanmaktan tereddüt duymayacağını belirten Gül, Cumhurbaşkanlığı'nın Türkiye'nin en yüce makamı olduğunu ifade etti.

Gül, "bu makamın dokunulmazlığı var mı yok mu tartışmalarıyla bu makam zedeleniyor mu? Bunlar önemli çünkü Türkiye'nin itibarı ile ilgili konular" dedi.

Bir gazetecinin Sincan Ağır Ceza Mahkemesi kararının kendisinin "Kürt açılımı" yaptığı döneme denk geldiğini hatırlatması üzerine Gül, "mahkemenin zamanlamasıyla ilgili polemiğe girmek istemiyorum" dedi ve şöyle devam etti: "Yalnız şunu hatırlatmak isterim. 10 yıl önceki Refah Partisi'nde 10'un üzerinde genel başkan yardımcısı vardı. Ben de dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısıydım. Mali işlerle hiçbir ilgim yoktu."