Gül ve Çelik’ten BDP’ye uyarı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Devlet Bakanı Faruk Çelik, ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda BDP’ye sert mesajlar yolladı.

TBMM’de Kürtçe konuşma tartışmalarının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Devlet Bakanı Faruk Çelik’ten BDP’ye uyarı mahiyetinde iki ayrı açıklama geldi.

“Daha ne istiyorsun?”
Bursa’da konuşan Devlet Bakanı Faruk Çelik, “Demokratik açılım” süreci ve sonrasında BDP’nin izlediği tutumu eleştirerek, “En büyük hizmetler o bölgeye gidiyor. Daha ne isteniyor? ‘Ben Kürdüm’ diyorsun. Kürtsen, Kürt ol. Ancak, ideolojik olarak yürüyeceksen, niyetlerini açıkla. Sen asıl içindeki hastalığı söyle” dedi.

AKP il başkanlığı tarafından düzenlenen bir toplantının ardından üniversite öğrencileri ile kahvaltıda bir araya gelen Devlet Bakanı Faruk Çelik’in çevresinde alınan yoğun güvenlik önemleri dikkat çekti. Çelik’in korumalarının, olası yumurtalı saldırıyı önlemek için montlarının altında şemsiye saklamaları dikkat çekti.

Gül: “Herkes diline dikkat etsin”
Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) 9. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Hep beraber toplu bir şekilde Türkiye'de vatandaşlarımıza, herkese sahip çıkıp, bu ülkeyi ve bu ülkenin vatandaşlarını çok daha güçlü yapmak için kenetlenmemiz gerekir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, “Türkiye'nin yeni bir zaman kaybetme dönemine girmeye tahammülü yoktur. Geçmişte olmuştur ve onların maliyetleri çok büyük olmuştur. Şimdi artık Türkiye'nin büyük zıplamalar yapması gerekir. Bunun için barışa huzura kardeşliğe ve sevgiye ihtiyaç vardır. Bunu sağlamak için de herkesin diline, hareketine çok dikkat etmesi gerekir. Konuşurken birbirimizi daha bir araya gelmeden kırarsak, bir araya gelip de yüz yüze oturmaya yüzümüz olmaz.” diye ekledi.

(soL-Haber Merkezi)