Gül, Fethullah'tan bir gün sonra konuştu

Abdullah Gül'den "İmamın Ordusu" yorumu. Gül, hapiste olan gazeteciler ve basılmamış kitap için "O gazeteciler ve kitaplar için de PR çalışması olmuş oldu. 10 bin satacak kitap şimdi 100 bin satacak" dedi. Gül, açıklamasını, Pensilvanya'dan gelen benzer bir açıklamadan sadece 1 gün sonra yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın basılmamış kitabının yasaklanmasıyla ilgili olarak kendi deyimiyle "çarpıcı" bir açıklama yaptı. "Kitap yasaklamak bugünün Türkiyesine yakışmıyor" diyen Gül ardından da, "Ama o gazeteciler ve kitaplar için de PR çalışması olmuş oldu. 10 bin satacak kitap şimdi 100 bin satacak" dedi.

Gelişmelerin Türkiye'nin görüntüsüne gölge düşüreceği kaygısı taşıdığını belirten Gül, "Benim açımdan doğru olmadığı kanaatindeyim. Başka bağlantı varsa ortaya çıkarılmalı" dedi.

Gül'ün hapis yatan gazetecilerin ve basılmamış kitapların toplanmasının "iyi bir PR çalışması" olduğu yönündeki "ilginç" açıklaması ile Fethullah Gülen'in açıklamasının bir gün arayla yapılması dikkat çekti.

"İmamın Ordusu" kitabının kopyalarının toplatılması ve silinmesine yönelik operasyon geçtiğimiz Perşembe günü yapılmış, Gül o günden bu yana sessizliğini korumuştu. Gül, Fethullah Gülen'in avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamadan sadece bir gün sonra benzer içerikte bir açıklama yaptı.

Gülen: Yayının engellenmesi alakayı artırır
Gülen, açıklamasında "Bilhassa 28 Şubat sürecinde aleyhimde, psikolojik harekât mahsulü neredeyse hepsi birbirinin kopyası ısmarlama pek çok kitap piyasaya sürüldü" demiş, ardından eklemişti:

İletişim çağında her türlü yayının internet gibi vasıtalarla rahatça yapılabildiği bir zamanda herhangi bir yayının muhatap okuyucuya ulaşmadan engellenmesinin mümkün olmadığı açıktır. Böylesi teşebbüslerin yasaklanmak istenen yayına alakayı artıracağı da ortadadır.

(soL-Haber Merkezi)