Gül: Artık hiçbir şey gizli kalmaz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de “İrticayla Mücadele Eylem Planı” ile ilgili konuştu. Gül, metinle ilgili bir yanlışlık olsa da olmasa da Türkiye’de artık hiçbir şeyin gizli kalmayacağını savundu.

soL (HABER MERKEZİ) Karaman Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin "İrticayla Mücadele Eylem Planı" isimli belgeyle ilgili sorularını yanıtladı.

Gül, "Konuyla ilgili hukuki süreç işliyor. Bütün bunlarla ilgili hukuki süreç işliyor. Türkiye şeffaf bir ülkedir. Bu şeffaflık içinde bir yanlış varsa hukuk yoluyla ortaya çıkar ve gereği yapılır. Yanlışlar yoksa, o zaman Türkiye'de kasıtlı yapanlar varsa, o da yanlış olduğu için o da ortaya çıkar, onlarla ilgili de gereken yapılır. Ama artık Türkiye'de hiçbir şey gizli kalmaz" dedi.

Cumhurbaşkanı, "Bununla ilgili gayet titiz bir şekilde bütün hukuki yollar çalışmaktadır. Bununla ilgili adliye teşkilatı hem askeri hem sivil bunlar üzerine düşeni yapmaktadır, görüyorsunuz. Onun için bizim bir taraftan da Türkiye'nin esas büyük gündemlerini ihmal etmememiz gerekir" diye ekledi.

Gül, herkesin hukuka güvenmesinin ve hukuk yollarının en iyi çalışmasına yardımcı olmasının temin edilmesi gerektiğini söyledi.