Grup Yorum üyesine cezaevinde saldırı

Yürüyüş Dergisi çalışanlarına özgürlük istenen yürüyüşte attığı sloganlar bahane edilerek tutuklanan Grup Yorum üyesi Seçkin Aydoğan, tutuklu bulunduğu Tekirdağ 1 No'lu F Tipi Cezaevinde saldırıya uğradı.

13 Aralık 2011 tarihinde tutuklanan Grup Yorum üyesi Seçkin Aydoğan, cezaevinde saldırıya uğradı ve ciddi şekilde yaralandı. CNN Türk’ün haberine göre, konuyla ilgili Grup Yorum'dan yapılan yazılı açıklamada, Aydoğan'ın, Tekirdağ 1 No'lu F Tipi Hapishanesi'nde Eser Morsümbül ve Onur adlı bir tutuklu ile birlikte 24 Mart Cumartesi günü sabah saatlerinde saldırıya uğradığı belirtildi.

Yürüyüş çalışanlarına özgürlük istediği için tutuklanmıştı
Taksim Meydanı'nda yapılan "Yürüyüş çalışanları serbest bırakılsın" protestosuyla basın açıklamasına katıldığı ve "örgüt sloganı attığı" gerekçesiyle tutuklanan Aydoğan’a yöneltilen suçlamalar “örgüt propagandası ve “örgüt üyeliği” oldu.

“Türkülerimizden korkuyorlar”
Grup Yorum üyesi Aydoğan’ın uğradığı saldırı sonrası gruptan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türkülerimizden korkuyorlar, halaylarımızdan korkuyorlar, düşüncelerimizden korkuyorlar, dört duvar arasında olsa bile tutsaklarımızdan korkuyorlar. O pis düzenleri, iğrençlikleri açığa çıkmasın diyedir tüm saldırıları, saldırın bakalım. Ama unutmayın ne halkın, ne de devrimci sanatçıların düşüncelerini değiştiremeyeceksiniz.

Grubumuz üyesi Seçkin Aydoğan bugün tutuklu bulunduğu Tekirdağ 1 No'lu F Tipi Hapishanesi'nde yanındaki diğer tutsaklar Eser Morsümbül ve Onur ile birlikte sabah saatlerinde saldırıya uğramıştır. Saldırı sonrası sağlık durumları hakkında bilgi alınamazken, tutsakların her birinde özellikle de Seçkin'de ciddi yaralanmalar olduğunu öğrendik.

Arkadaşımız ve diğer tutsakların yaşadığı bu saldırıdan ve bundan sonra başlarına gelecek her şeyden Tekirdağ 1 No'lu F Tipi Hapishanesi Müdürü, diğer görevliler ve gardiyanlar sorumludur.

(...)

Devrimci sanatçılık halkı sevmektir, emek vermektir diyoruz sesimiz yettiğince. Halkı sevmek, onun çıkarları için mücadele etmek, gerçekleri anlatmak bedel ödeyebilmektir yeri geldiğinde, diyoruz. Seçkin de Çayan halkını sevdiği için ödüyor bu bedelleri.

Ve sol göğsümüzün altındaki cevahir ışıldadıkça bu bedelleri ödemekten bir an bile çekinmeyeceğiz. Çünkü biliyoruz gelecek güzel günler bizimle, şarkılarımız ve türkülerimiz bunun için dilden dile, şehirlerden dağlara, üniversite amfilerinden lise koridorlarına, hapishanelerde, yoksul gecekondu sokaklarında dalgalanmaya devam edecek."

Grup Yorum her pazar Seçkin Aydoğan için eylemde
Bu arada Grup Yorum, Seçkin Aydoğan'ın serbest bırakılması için her pazar Galatasaray Meydanı'nda konser veriyor.