Görevden alınan Emniyet görevlileri dava açmaya hazırlanıyor

"Yolsuzluk ve rüşvet" operasyonu sonrası görevden alınan polislerin dava açmaya hazırlandığı ileri sürüldü.

AKP'nin Emniyet'teki cemaatçi polis tasfiyesi tüm hızıyla sürerken, görevden alınan polislerin geri dönüş için dava açacağı belirtildi.

Cemaatin gazetesi Zaman'da yer alan habere göre, operasyondan bir gün sonra İstanbul’da soruşturmayı yürüten Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile Mali Suçlarla Mücadele şube müdürleri ve yardımcıları görevlerinden alındı. Daha sonraki gün İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın merkeze çekilirken, Emniyet Genel Müdürlüğü merkezinde de büyük bir tasfiye operasyonu yaşandı. Aralarında Teftiş Kurulu Başkanı Ramazan Akyürek (eski İstihbarat Daire Başkanı), Terörle Mücadele (TEM) Dairesi Başkanı Cihangir Çelik ve KOM Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya’nın da aralarında bulunduğu 14 daire başkanı görevlerinden alındı. Tasfiyeye maruz kalan polis sayısının ülke genelinde 150’yi aştığı belirtiliyor.

400 polis daha
Bu arada İstanbul’da, yolsuzluk operasyonunda görev yapan yaklaşık 400 polisin daha yerinin değiştirildiği ileri sürüldü. Polisler, karakol ve Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde görevlendirildi.

İdare Mahkemelerine başvurulacak
Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasından sonra görevden alınan emniyet mensupları dava açmaya hazırlanıyor. Haklarındaki işlemin yetki, sebep ve maksat açısından hukuksuz olduğunu ileri süren emniyetçiler, görevden alınmalarıyla ilgili işlemin iptali için hafta başında idare mahkemelerine başvuracak.