Gönül'den kısa dönem askerlik açıklaması

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, iki yıllık yüksekokul mezunu asker adaylarına kısa dönem askerlik düşünülmediğini açıkladı.

soL (HABER MERKEZİ) TBMM Genel Kurulu'nda astsubaylarla ilgili iki ayrı yasa tasarısı görüşülürken milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, iki yıllık yüksekokul mezunu asker adaylarına kısa dönem askerlik düşünülmediğini açıkladı.

Gazeteport'un haberine göre Gönül, bugün için sadece öğretmenlere özel statülü askerlik hakkı verildiğini polisler için ise bu durumun söz konusu olmadığını açıkladı. Bakan "Polislerle ilgili teşebbüsler oldu. Ama öğretmenler dışında bugün için başka meslek mensuplarının bundan istifadesi söz konusu değildir, mevzuatımız buna imkan vermemektedir" dedi.

Gönül açıklamalarının devamında "Bugün için dört yıllık okul mezunlarının kısa dönem askerlik yapması, tabii mesleklerine göre, eğitimlerine göre ve ordunun ihtiyaçlarına göre imkan dahilindedir. İki yıllık yüksekokullar için bu söz konusu değildir. Herhangi bir teklif de şu anda önümüzde yoktur" dedi.