Gericilerin hedefindeki akademisyene soruşturma

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Eğitim Fakültesi'nde kara çarşaflı öğrenciyi tehdit ettiği öne sürülerek gericilerin hedefi haline getirilen Dr. Davut Hotaman'a soruşturma açıldı. Okul yönetiminin Hotaman'a yönelik suçlamaların asılsız çıkmasına rağmen böyle bir karar aldığı belirtildi.

Rıfat Doğan - soL

YTÜ Eğitim Fakültesi'nde geçtiğimiz Eylül ayında ders bitimi esnasında kara çarşaflı öğrenciyle yaşadığı diyalog yüzünden gerici basının ve sosyal medayada bazı AKP'lilerin hedef haline getirdiği Dr. Davut Hotaman'a YTÜ yönetimi tarafından soruşturma açıldı. Olaydan sonra Prof. Dr. Mustafa Arslan (Bşk), Yrd. Doç. Dr. Muhammet Eyüp Sallabaş (Üye) ve Yrd. Doç. Dr. Ş.Gonca Zeren (Üye)’den oluşan inceleme komisyonu, Hotaman için Yüksek Öğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elamanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliğinin 5. maddesinin (e) ve (ı) maddeleri gereği yeni bir soruşturma açılmasına oy birliğiyle karar aldığı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Hotaman'ın avukatı Meryem Kavak Ertuğrul “karar üzerine Eğitim Fakültesi Dekanlığı bu karar doğrultusunda yeni bir soruşturma komisyonu oluşturduğunu ve bu komisyonun cevaplanmak üzere kendilerine sorular ilettiğini ifade ederek, yeniden cevaplanarak 03.12.2013 tarihi itibarıyla soruşturma komisyonuna teslim edildiğini” belirtti.

İddialar asılsız ama soruşturma açıldı
Açıklamanın devamında davacı öğrencinin şahit gösterdiği öğrenciler tarafından verilen ifadelerde, şikayetçi öğrencinin “öğrenciyi tehdit etme”, “öğrenciyi notla korkutma”, “öğrenciyi aşağılama” ve “öğrenciyi derse almama” fiillerinin gerçekleşmediği anlaşılmasına rağmen, inceleme soruşturmasını yürüten komisyonun hukuksuz ve mesnetsiz kararı şaşkınlık yaratmış olup, soruşturma sonucunda ortaya çıkacak nihai durum doğrultusunda adı geçen komisyon üyeleri hakkında gerekli hukuksal değerlendirme yapılacaktır” denildi.

'Psikolojik baskıya dönüştü'
Ertuğrul açıklamanın sonunda “Müvekkilimle ilgili yürütülen soruşturma artık psikolojik baskıya dönüşmüş, suç fiilinin oluşmamasına rağmen cezalandırılmasına, dolayısıyla mağduriyetine neden olmaktadır” dedi.