Genelkurmay MİT’i yalanladı

Genelkurmay Başkanlığı’ndan gönderilen yazıda, MİT tarafından 2003 yılında gönderildiği söylenen kitapçığın kendi kayıtlarında yer almadığı bildirildi.

soL (HABER MERKEZİ) Genelkurmay Başkanlığı'nın Ergenekon davasını yürüten mahkemeye gönderdiği yazılı açıklamada, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından 2003 yılında Genelkurmay'a Ergenekon'la ilgili bir kitapçık gönderilmediği bildirildi. MİT, mahkemeye gönderdiği yazıda 2003 ve 2006 yıllarından Genelkurmay Başkanlığı'na iki Ergenekon dosyası gönderildiğini söylemişti.

Bu açıklamayla Genelkurmay Başkanlığı, MİT'i yalanlamış oluyor. Genelkurmay, 2006'da bir Ergenekon dosyasının gönderildiğini ise doğruladı. Davanın görüldüğü mahkemede avukatlar, gönderildiği söylenen dosyanın Genelkurmay arşivinde niçin yer almadığını sordular.

Davanın bugünkü duruşmasında savunmasını gerçekleştiren PKK itirafçısı Abdulmüttalip Tuncer, Hayrettin Ertekin'le örgüt ilişkisi bulunmadığını, Ertekin'in kendisine sadece iş verdiğini söyledi.

Tuncer, savcıların kendisinden PKK itirafçısı olarak Jandarma İstihbarat'ta çalıştığı dönemde kendisinden Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Güneydoğu'daki kanun dışı işlerini anlatmasını ve kanun dışı iş yapan komutanların isimlerini vermesini istediğini belirtti.