Genelkurmay’la Radikal uzlaşmaya vardı

Genelkurmay Başkanlığı’nın, Radikal gazetesinin akreditasyonunu iptal etmesinin ardından gazeteyle yaptığı görüşmeler sonucunda iki taraf uzlaşmaya vardı. Genelkurmay, gazete hakkındaki başvurusunu geri çekti.

soL (HABER MERKEZİ) Basın Konseyi Genel Sekreteri Özer Yelçe, Genelkurmay Başkanlığı'nın Radikal gazetesinin Basın Meslek İlkeleri'ni ihlal ettiğine dair şikayet başvurusunu geri çektiğini açıkladı. Genelkurmay'la Radikal gazetesinin görüşmeler sonucunda uzlaştıkları öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığı, 11 ve 12 Şubat'ta Radikal'de yer alan ve Ergenekon davası sanığı İbrahim Şahin'in sözlerini aktaran haberler üzerine gazetenin akreditasyonunu iptal etmiş ve gazeteyi Basın Konseyi'ne şikayet etmişti.

Özer Yelçe, şikayet başvurusunu Radikal gazetesine ilettiklerini, Radikal gazetesinin de uzlaşma talebini ilettiğini belirterek, Genelkurmay Genel Sekreterliği'nden Tümgeneral Ferit Güler kendisine bir mektup gönderdiğini ve uzlaşmayı açıkladığını söyledi.

Yelçe, söz konusu mektupta şu ifadelerin yer aldığını açıkladı: "TSK olarak, medyanın özgürlüğüne içtenlikle inanmak ve bu konuda son zamanlarda pek çok tedbir almakla beraber, yapılacak yayınların Basın Meslek İlkeleri'ne ve her şeyden önce kişileri ve kurumları hedef almadan soruşturmanın gizliliği ilkesine uygun olmasına büyük önem vermekteyiz.
Bu itibarla, gösterdiğiniz yakın ilgiye teşekkür ederiz. Radikal gazetesinin yayımladığı yazıları bir uzlaşma zemini olarak kabul ettiğimizi, TSK'nın resmi internet sitesinde konuya ilişkin kapsamlı bir basın açıklaması yapıldığından ayrıca bir cevap hakkı talebimizin bulunmadığını, ancak söz konusu yazılarında belirttikleri Basın Meslek İlkeleri'ne ve yukarıda açıklandığı üzere soruşturmanın gizliliği ilkesine gerekli duyarlılığı bundan sonra göstermeleri temennisiyle konunun takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz."

Böylece konu uzlaşmayla sonuçlandığı için, Radikal gazetesi hakkında yapılan şikayet de düşmüş oldu.