Gazeteciler Cemiyeti: Gökçek gazetecileri tehdit etti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Melih Gökçek'in Mehmet Ali Birand ve Uğur Dündar'a yönelik sözlerinin tehdit içerdiğini belirterek kınadı.

soL (HABER MERKEZİ) Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) ardından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de Melih Gökçek'in gazeteci Mehmet Ali Birand ve Uğur Dündar'a yönelik sözlerinin tehdit olduğunu belirterek kınadı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Sincan'daki konuşmasında sarf ettiği "Seçimden sonra, ben Melih Gökçek isem, Mehmet Ali Birand ve Uğur Dündar'a bu Türkiye dar gelmezse, bana yazıklar olsun" sözlerini kınadı.

Yayın organlarıyla gazetecilere yönelik suçlamaların son günlerde tehdit niteliğindeki bir yaklaşıma dönüşmesinin endişe yarattığını açıklayan TGC, Gökçek'in konuşmasının "tehdit ve hedef gösterme niteliğinde" olduğunu bildirdi.

Daha önce de açıklama yapan ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, "adi bir suç" olarak nitelendirdiği Gökçek'in sözlerine karşı savcıları kendilerinden harakete geçmeye çağırmıştı.

"Sorumluları dikkatli olmaya" çağıran TGC yaptığı açıklamada "Uğur Dündar ile Mehmet Ali Birand'a yönelik Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in tehdit ve hedef gösterme niteliğindeki sözleri demokrasinin ayrılmaz ögesi olan ifade özgürlüğünün yok sayılması aşamasına ulaşıldığının göstergesini oluşturmuştur" dedi.

Uğur Dündar ise Gökçek'in "Türkiye'yi onlara dar ederim" sözünün açık bir tehdit olduğunu ve ailesinin ya da kendisinin başına birşey gelmesi durumunda sorumlusunun Gökçek olacağını söyledi. Dündar, "Gökçek kısa pantolonla dolaşırken ben bu ülkede hem de ülkenin en gidilmez köşelerinde memleketin sorunlarının halk tarafından bilinmesi için uğraş veriyordum. Ben 40 yıldır bu mesleği yapıyorum. Bir siyasetçinin, 40 yıllık bir gazeteciye bunları söyleyebilmesi için tüm dengelerini yitirmiş olması ve ne söylediğini fark etmiyor duruma düşmesi lazım" dedi.