Gaz bombası isabet eden Meral öğretmen de komada

1 Mayıs'taki polis saldırısında ikinci kötü haber 27 yaşındaki ataması yapılmayan öğretmen Meral Dönmez'den geldi. Genç öğretmen adayının da tıpkı Dilan gibi kafasına isabet eden gaz bombası kapsülü ile ağır yaralandığı öğrenildi.

1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Taksim'e çıkmak isteyenlere 22 bin polis gaz, tayzikli su ve TOMA’larla saldırdı. Çok sayıda yaralının olduğu olaylarda ilk kötü haber Tarlabaşı'da polisin attığı gaz bombası kapsülü ile başından vurulan 17 yaşındaki Dilan Alp’ten geldi. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise ikinci kötü haber Meral öğretmenden geldi.

Ataması yapılmayan 27 yaşındaki Meral Dönmez’in de aynı şekilde kafasına isabet eden bir gaz bombası kapsülü ile ağır yaralandığı ve genç öğretmen adayının hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

DHA’nın haberine göre kafasına isabet eden gaz bombası kapsülü nedeniyle yaralanan Dönmez, sağlık ekiplerince Türkiye Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede kafatasında kırıklar tespit edilen, Dönmez’in beyin kanaması geçirdiği öğrenildi. Meral Dönmez, ailesinin isteği üzerine Bahçelievler’deki özel bir hastaneye sevk edildi.

Meral öğretmenin hayati tehlikesi devam ediyor
Meral Dönmez’in eniştesi Hakan Yaşa, başına isabet eden kapsül nedeniyle beyin kamasını geçirdiğini söyleyerek, "Meral’in başına 1 Mayıs kutlamaların da gaz kapsülü isabet etmiş. Türkiye Hastanesi’ne getirilerek ilk tedavisi yapıldı. Beyin kanaması geçirdiği için hastane bizi Bahçelievler’de bulunan özel bir hastaneye sevk etti. Meral’in ölüm tehlikesi var. Kendisini 48 saat kadar bekleyeceğiz. Bizde doktorlardan Meral’in sağlık durumu hakkında saat başı bilgi alıyoruz" dedi.

“Hukuki süreç başlatacağız”
Çağdaş Hukukçular Derneği'nden Avukat Evrim Deniz Karatana, Meral Dönmez ve yine başından yaralanan lise öğrencisi Dilan Alp’in bundan sonraki hukuki sürecini takip edeceklerini belirterek, "Meral Okmeydanı’nda 1 Mayıs’la ilgili bir basın açıklaması yapmak üzereyken polisin saldırısı sonucunda yaralanıyor. Doğrudan hedef alınarak başına isabet eden bir gaz bombası ile yaralandı ve beyin kanaması geçirdi. Şuan da kafatasında parçalı kırıklar mevcut. Bu yüzden henüz müdahale edilemiyor. Doktorlarımız süreci izliyor, hayati tehlikesi devam ediyor" diye konuştu.

17 yaşındaki Dilan’ında Tarlabaşı’nda 1 Mayıs kutlamaları sebebiyle orada bulunduğunu belirten Karatana, "Polis ekiplerinin attığı gaz bombasının kafasına gelmesiyle yaralandı. Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek ilk tedavisi yapıldıktan sonra yoğun bakım servisinde yer olmaması nedeniyle Bahçelievler’deki özel bir hastaneye sevk edildi. Yaşanan talihsiz olayda bir ilginçlik dikkatimizi çekti. Her iki genç kızımız da kafalarının aynı yerinden yaralanmış. Her ikisi açısından da ne olacak bilmiyoruz hayati tehlikeleri mevcut. Hayati tehlike atlatılsa dahi kalıcı hasarlarla kalma ihtimalleri var. Tabi kalıcı hasar kalmaması için doktorlarımız ve aileler uğraşıyorlar. Çağdaş Hukukçular Derneği olarak bu konu ile ilgili hukuki bir süreç başlatacağız. Yarın hem iki kızımız ve diğer yaralananlarla ilgili bir suç duyurusunda bulunacağız. Bu sürecin takipçisi olacağız" dedi.