Fotoğraflar Ahmet Özal’ı yalanladı

Ahmet Özal bugün Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili bir basın toplantısı daha düzenledi. Oğul Özal, toplantıda babasının öldürüldüğü ile ilgili kuşkulara işaret ettiğini savunduğu bazı fotoğraflar gösterdi. Ancak fotoğrafların aslı Ahmet Özal’ı yalanladı.

Ahmet Özal bugün bir kez daha basının karşısına çıkarak Turgut Özal’ın öldürüldüğü ile ilgili iddialarını yineledi. Adli Tıp Kurumu tarafından yayımlanan raporun güvenilir olmadığını savunan Özal, "Adli Tıp Kurumu'nun teknik bulguları sadece ihtisas kurumunun elinde olmamalı. Yurtiçi yurtdışında teknik uzmanlara da inceletilmeli. Bir teknik bilgi nasıl olur da oylanabilir" diye konuştu.

Toplantıda, babasının ölümüyle ilgili kuşkulara işaret ettiğini savunduğu bazı fotoğrafları basına gösteren Ahmet Özal, babasının hastaneye getirildiğinde ölmüş olduğu iddiasını gösterdiği aşağıdaki fotoğrafı göstererek yalanladı. Özal, “Bu fotoğrafta rahmetlinin ölü bir hali var mı. Ayağı yere basıyor ve dik duruyor. Ben bunun açıklamasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

AA arşivi o fotoğrafları yalanladı
Medya Faresi internet sitesi, Özal’ın basına gösterdiği fotoğrafa Anadolu Ajansı (AA) arşivinden ulaştı. Site, AA arşivinde Turgut Özal’ın son anlarıyla ilgili üç fotoğraf bulunduğunu kaydederek, bu fotoğraflardan birinde Turgut Özal zannedilen kişinin aslında korumalardan biri olduğunun net olarak görüldüğünü kaydetti ve Ahmet Özal’a şu soruyu sordu:

“Ahmet Özal neden gri takım elbiseli o adamı babası olarak gösterdi?”

“Dahası, o gri takım elbiseli kişinin olduğu ikinci kareyi neden göstermedi?”

“Şimdi bu merak ediliyor...”

Ahmet Özal: “Babam hastaneye girerken ayağı basıyor, başı dik duruyor”
Basın toplantısında Turgut Özal’ın zehirlenmediği yönünde rapor veren Adli Tıp Kurumu’nu eleştiren Ahmet Özal, Türkiye’de artık devlet anlayışının değiştiğini savundu.

Özal, babasının Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirildiğinde sağ olduğu iddialarını ise şu şekilde savundu:

"Rahmetli vefat ettiği gün ambulans yoktu. Hasta taşıma aracı bulundu 1970 model 3. vitese geçmeyen, doktoru olmayan bir araba getirildi. Nereden çıktığını bilmiyorum birden geldi oraya. 70 model bir araba. İçerisinde ayağa kalkılmıyor. Bu arabayla cumhurbaşkanı hastaneye götürülmeye çalışıldı. GATA'ya başhekime haber verilmesine ve oradaki doktorlar ekipmanları ile kapıda beklerken nedense araba bir anda Hacettepe hastanesine döndürülüyor. Hacettepe'de kimsenin haberi yok çocuk bölümüne götürüyorlar. Çocuktan büyük acile götürüyorlar. Korumalar doktor diye bağırıyor. Bazı ifadelere göre orada yarım saat bekletiliyor. Hacattepe hastanesindeki doktor Ayşe hanım ifadesinde, 'Benim kanaatim hastaneye ölü olarak geldiği ve geri döndürülemediği yönündeydi. Nabzı ve tansiyonu alınamıyordu. El ve ayaklarda morarma başlamıştı. Hastaneye getirilmeden muhtemelen 20 dakika önce ölmüştür." diyor. Yani orada vardığından 20 dakika önce ölmüş. O zaman ben bir fotoğraf göstereceğim. Rahmetli hastaneye girerken. Eğer ölü bir hali varsa siz söyleyin. Ayağı basıyor başı dik duruyor. Bu hastane girişi ile ifadelerdeki hastane giriş benziyor mu birbirine. Ben bunun açıklamasını istiyorum"