Firari polis 4 Haziran'da İpsala'dan yurtdışına kaçmış!

14 yaşındaki Ö.C. davasında "kaçmaz" denilerek salıverilen firari sanık polis N.Ş.'nin 4 Haziran'da İpsala'dan yurtdışına çıktığı ortaya çıktı. Kaçan polisin Bosna Hersek'te olabileceği kaydediliyor.

Sakarya’da, 14 yaşındaki Ö.C.’yi istismar ettiği iddiasıyla sevk edildiği savcılık tarafından “kaçma şüphesi yok” diye serbest kalınca yurtdışına kaçan İl Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü N.Ş.’nin sınırdışına çıkış belgeleri ortaya çıktı

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, Sakarya Asayiş Şube Müdürü İdris Zorgör tarafından savcılığa gönderilen 7 Haziran tarihli evrakta, "çocuğun cinsel istismarı ve hürriyetten yoksun kılma" suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan komiser N.Ş.’nin 4 Haziran’da Edirne İpsala Sınır Kapısı’ndan yurtdışına çıktığı ifade ediliyor. Bu evraka ek olarak, "yolcu kayıtları sorgulama" listesi yer alıyor. Listede, Komiser N.Ş.’nin 2012’de iki kez Edirne Kapıkule’den çıkış yaptığı, son ayrılışının İpsala’dan 4 Haziran’da olduğu görülüyor. Komiser N.Ş.’nin Bosna Hersek'te olabileceği kaydediliyor.

Sakarya’da, geçen yıl internette tanıştığı 14 yaşındaki Ö.C.’ye kendisini "spor menajeri" diye tanıtan komiser N.Ş., kız çocuğuyla bir yıla yakın süre ilişkisine devam etti. N.Ş.’nin istismarının okul çevresinde duyulması üzerine Ö.C., 26 çocuk ve bir yetişkinin daha istismarına maruz kaldı. Çocuk sanıklardan bazıları cinsel ilişki sırasında Ö.C.’nin görüntülerini çekerek, çevreye yaydı. Savcılığa ulaşan ihbar üzerine Komiser N.Ş., ona evinin anahtarını veren Şube Müdürü E.T. ve 26 çocuk şüpheli 30 Haziran’da gözaltına alındı, 1 Haziran’da tutuklanması istemiyle sevk edildiği mahkemede nöbetçi icra hâkimi tarafından, kaçma şüphesi olmadığı gerekçesiyle bırakıldı. Komiser N.Ş., savcılığın karara itirazını öğrenince 4 Haziran’da elini kolunu sallaya sallaya yurtdışına kaçtı.

Ö.C. liseli sanıklarla aynı okula gitmeyecek
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sakarya’da lise öğrencisi 14 yaşındaki Ö.C. ile Ö.C.’yi cinsel istismarda bulunma suçlamasıyla yargılanan liselilerin aynı okulda okumaması için çalışma başlattı. Yetkililer koruma altındaki Ö.C.’nin anne ve babasının da görüşü alındıktan sonra başka ile nakledilebileceğini belirtti.

Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de soruşturma kapsamında 90 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan 19 lise öğrencisi ile ilgili bilgi aldığı öğrenildi. Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğrencileri il genelindeki başka okullara gönderebileceği belirtildi.

Haziran ayında ortaya çıkan olayla ilgili davada ikisi polis memuru 35 sanık yargılanıyor. Sanıklardan 15-18 yaşları arasındaki 19 liseli, 90 gün tutuklu kaldıktan sonra ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi. Sanıkların alkışlarla karşılanması tepki çekerken, dava sırasında sanık aileleri “Bizimkiler de çocuk” diyerek Ö.C’ye destek vermeye gelen kadın örgütü temsilcilerine tepki gösterdi. Liseli gençlerin tahliyesi sonrası davada tutuklu sanık kalmadı.