Fethullah Olimpiyatları'nda kim yarışıyor?

Gülen cemaatinin pazarlandığı ve devasa bir bütçe ile gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları tanıtım etkinliklerinin bir kısmına devlet kurumlarının da sponsor olduğu, Fethullahçılardan "manevi" desteğin yanı sıra "maddi" desteğin de esirgenmediği gözlendi.

Fethullah Gülen cemaatinin en büyük organizasyonlarından biri olan ve bu yıl sekizincisi düzenlenen "Türkçe Olimpiyatları"nın tanıtımı için, cemaat gazetesi Zaman dışında devlet kuruluşlarının da seferber olması dikkat çekti.

İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali sergi salonunda açılan ve Zaman gazetesi foto muhabirlerinin geçen yıl yapılan Türkçe Olimpiyatları'nda çektikleri fotoğraflardan oluşan bir serginin dün yapılan açılış törenine, Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Celal Özuğur'un da katıldığı görüldü.

Olimpiyatlar hakkında konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, "Türkçe, THY'yi geçti" değerlendirmesinde bulunurken, THY'nin 120 noktaya uçtuğuna işaret ederek bunun 67 ülkeye tekabül ettiğini anlattı. Kotil, "bu yıl 120 ülkeden gelen Türkçe konuşan çocuklar olimpiyatlarda yarışacak. Bu Türkçe'nin THY'yi geçtiğini gösteriyor. Türkçe'nin yaygınlaşmasında dünyadaki okulların büyük katkısı var. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Dolmabahçe Sarayı da Fethullahçıların emrine amade
26 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Türkçe Olimpiyatları'na, eğitim alanında ciddi bir örgütlenme içerisinde olan Fethullahçıların işlettiği yurt dışındaki okullardan 750 öğrencinin katılacağı bildiriliyor. Türkçe Öğretimi Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın açılışı için Dolmabahçe Sarayı tahsis edilirken kapanışı da Ankara'da düzenlenecek final ile yapılacak.

Olimpiyatları düzenleyen kuruluş olarak adı geçen TÜRKÇEDER'in (Türkçe Öğretimi Derneği) Medya Koordinatörü Halit Soylu, basını bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamalarda, olimpiyatların açılış töreninde Dolmabahçe Sarayı'nda 150 kadar öğrencinin bir sahne performansı sergileyeceği, aynı zamanda Dolmabahçe Sarayı'nda havai fişek gösterisi yapılacağı bilgisini verdi.

Geçtiğimiz Mart ayında, TBMM Başkanlık Divanı, milli saraylardaki faaliyetleri düzenleyen yönetmeliği değiştirmiş, saray ve kasırların bahçelerinde yapılan, tarihi dokuya ve çevreye zarar verildiği için tepkilere neden olan sosyete düğün ve nişanlarına yasak getirilmişti. Milli saraylardaki faaliyetleri düzenleyen yönetmelik değişikliği tekliflerini gündemine alan TBMM Başkanlık Divanı, Dolmabahçe Sarayı'nın da aralarında yer aldığı kimi sarayların, yalnızca uluslararası prestij sağlayan etkinliklere ve Meclis Başkanlığı'nın onayı ile tahsis edilmesi kararını almıştı. Buraların ancak kültürel, bilimsel ve sosyal etkinlikler için kiralanabileceği, iç mekanlarında reklam filmi çekimleri yapılamayacağı, dış mekanlardaki çekimlerin ise ancak bilimsel araştırma, belgesel ya da tanıtım amaçlı film ve fotoğraf çekimlerinin beş kişilk komisyon onayından geçtikten sonra yapılabileceği, Meclis Başkanlık Divanı'nın kararları arasındaydı.

Bu durumda, 150 çocuktan oluşan "Anadolu Ateşi" benzeri sahne grubu gösterisi ve hava fişek gösterisi yapılacak olan açılış etkinliği için nasıl izin alınabildiği merak konusu oldu.

AKP'li belediyeler de Fethullah'ın hizmetinde
Olimpiyat kapsamında 31 Mayıs akşamı saat 20.30'da Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılacak halk oyunları finalinin AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ana sponsorluğunda gerçekleştirileceği belirtiliyor.

Halk oyunları finali için oluşturulan tertip komitesinin başında Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney'in olması ve komitede Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri dışında, ilin Emniyet, Milli Eğitim, Kültür müdürlükleri ile İl Özel İdaresi'nden yetkililerin bulunması da yerel yönetim dışında devlet bürokrasisinin desteğini gösteriyor.

Bursa, Konya, İstanbul ve Ankara dışında 10 büyükşehirde de Türkçe Olimpiyatları kapsamında etkinlikler düzenleneceği bilinirken, AKP'nin elindeki bu belediyelerin kasasından bu etkinliklere yapılacak harcamaların meblağı konusunda herhangi bir bilgi verilmiyor.

Başbakan ve Cumhurbaşkanı da desteklerini esirgemeyecek
Geçen yılki programda Başbakan Tayyip Erdoğan'ın katıldığı ödül töreni için bu yıl da Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e resmi davet yapıldığı bildirildi.

(soL-Haber Merkezi)