Fethullah, Erdoğan'ın gözünü yaşarttı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir süredir gerçekleştirdiği “milliyetçi çıkışları” Türkçe Olimpiyatlarıyla zirveye vardı. Erdoğan “şahsen içimden ağlamaklı oldum” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Cemaat organizasyonlarından Türkçe Olimpiyatları, medyada Fethullah Gülen güzellemelerine bir vesile oldu. Gülen'in "Türkçe", "Türklük" gibi kavramları dünyaya yaydığı yönünde haberler, cemaate yakın medyada, sık sık "Yeni dünyada Türkiye'nin yeri netleşiyor" benzeri ifadelerle yer aldı.

Haber 7 yazarlarından Saim Şendil Türkçe Olimpiyatları'nı değerlendirdiği yazısında yeni bir dünyanın kurulduğunu, bunun engellenmemesini "rica ederek" şunları söyledi: "Yeni bir dünyaya doğru yürüdüğümüz aşikardır. Bu dünyada Türkiye medeniyetler arası diyalogla, ekonomik yönden de saygınlığı artmış, lider konumunda bir ülke olarak çok önemli role sahip olacaktır. Kendi kendimize çelme takmaktan vazgeçerek, ülkemizin ve dünyanın tümünü kucaklayan bir sevgi dili ile geleceğe ümitle yürüdüğümüzde orada bizi, müjdelenmiş güzel günlerin beklediğini göreceğiz."

Fethullah Gülen'in sitesinde de dikkat çeken tartışmalardan olan ve Türkçe Olimpiyatları ile hız kazandırdığı "Türkçülük" projesi devletin tüm kademeleri tarafından "ilgiyle" karşılandı. En son 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Finali ve Ödül törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bakanlar, milletvekilleri, büyükelçiler, bürokratlar eksiksiz katıldılar.

Milli Marş ile başladı
Fethullah Gülen'in final programı, Kongo Cumhuriyeti'nden gelen 5 yaşındaki Eunice Zumbu ile 4 yaşındaki kardeşi Lois'in, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okumasıyla başladı.

Afrikalı çocukların İstiklal marşını ezberden okumasını devlet yetkilileri "milli duyguların yeniden canlanması" şeklinde yorumladı. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da İstiklal Marşı'nı okuyan miniklerle yakından ilgilendi. Başbakan Erdoğan, kendisine Türkiye bayrağı veren minik Lois'i kucağına alarak yanağından öptü.

7 yıldır düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nın bu yılki farklılıklarından biri de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın törene katılmasıydı. Başbakan Erdoğan günlerdir yaptığı "sinirli" konuşmaların ardından bugün pozitif açıklamalar yaparak "olumlu" mesajlar verdi. Salondaki tablodan etkilendiğini anlatan Erdoğan, "Günlerdir televizyonda o heyecanı hep yaşadık. Kolbastıyı izleyince, delikanlılarımızı, kızlarımızı özgüven içinde dinleyince, duygularımız depreşti ve şahsen gönlümden ağlamaklı oldum" dedi.

Başbakan'ın sözleri salonda ve salon dışında "ilgiyle" dinlenirken, medya Erdoğan'ın cemaat desteğiyle yürüttüğü Türkçülük çabalarını takdir etti.

Seçim dönemi öncesinde başlayan milliyetçileri kapsama yarışı zaman zaman MHP'liler tarafından panikle karşılanıp karşı atağa geçilse ve liberaller tarafından eksi puan tartışmalarına neden olsa da Erdoğan'ın sözleri bazı bölgelerde "olumlu" karşılanmış ve destek verilmişti. İşte Erdoğan'ın çıkışlarından birkaç örnek:

Isparta: Bal bal demekle ağız tatlanmıyor. Millet diye diye milliyetçi olunmuyor. Halk halk diye diye halkçı olunmuyor.

Uluslararası Yatırımcılar Derneğinin (YASED) Ankara Palas'taki resepsiyonu: Milliyetçilik istihdam oluşturmak, yatırım yapmaktır, yatırımların önünü açmaktır. Ülkemizi, milletimizi zenginleştirmektir.

Kırşehir: Milliyetçilik bu ülkeyi sevmektir. Milliyetçilik bu ülkeyi büyütmektir. Milliyetçilik sofradaki ekmeği çoğaltmaktır. Kuru sloganla milliyetçi olunmuyor.

Erzurum: Burada tek milletiz, tek bayrağız, tek vatanız, tek devletiz. Bu yola böyle girdik böyle yürüyoruz, böyle yürüyeceğiz.

Milli Takım'a: Biliyorum ki yarın sadece 70 milyon insanımız değil, yüz milyonlarca dost ve kardeşimiz de takımımızı destekleyecek, takımımızın galibiyeti için dua edecektir. Bu coşkuyu sadece ülkemizin şehirlerine değil, Avrupa'nın, Asya'nın, Afrika'nın şehirlerine ve dünyanın hemen her köşesine de yayacaklar. Kalbimiz, duygularımız, dualarımız onlarladır.