"Fener Rum Patrikhanesi ile iftihar ediyoruz"

Yunanistan'da yayınlanan Ta Nea gazetesine demeç veren Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Türkiye, Fener Rum Patrikhanesi'nden iftihar ediyor" dedi.

Ta Nea gazetesine konuşan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türk-Yunan ilişkilerindeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bağış, "Patrikhane'nin bizde olmasından iftihar ediyoruz. Bu Türkiye'yi daha zengin kılıyor" dedi. Ta Nea'nın "Patrikhane'nin ekümenikliğini tanımak Türkiye için o kadar zor mu?" şeklindeki sorusuna ise, "İşimiz dini kurumlara isim vermek değildir. Bu Hristiyan toplumun iç meselesidir" yanıtını verdi.

Petrol barışı getirir mi?
Bağış'ın Ege Denizi'nde barışın tesis edilmesi için ortak petrol platformları kurulmasını önermesi ise dikkat çekti.

Bağış, "Türkiye ve Yunanistan'ın anlaşmaya varamadıkları bölgelerde ortak petrol platformları oluşturmalarını" önererek, "Sorunu fırsata dönüştürelim. Ege için eğer anlaşmaya varamazsak ihtilaflı bölgelerde petrol platformları inşa edelim. Bunlar çözüm platformlarına dönüşebilir" dedi.

Ayrıca Bağış, Türkiye'nin AB üyesi olduğu takdirde Türk-Yunan sorunlarının yüzde 99'unun bir günde çözüleceğini iddia etti.
(soL-Haber Merkezi)