Felaketin çocuğu Şener

Abdüllatif Şener dün Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan bir röportajında "AKP karşıtı" imajını tazeledi. Siyasette alternatif olacağını iddia eden Şener'in kişisel tarihi oldukça ilginç.

soL (HABER MERKEZİ) AKP'den ayrılarak Türkiye Partisi'ni kuran Abdüllatif Şener, yolsuzluklarda AKP döneminin karanlık ve kirli bir dönem olduğunu belirterek, "Siyasetin lekelendiği, yolsuzlukların yaygınlaştığı bir dönemdir" dedi.

"AKP, bir ülkenin başına gelebilecek en büyük felakettir", ifadesini kullanan Şener, Erdoğan'ın tarzını da düşüncelerini de beğenmediğini eklemeyi unutmadı.

Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan sorulara yanıt veren Şener, "laiklikten yana-AKP karşıtı" imajını tazelemiş oldu.

"Alternatif" olma yolunda ilerleyen eski Bakan Abdüllatif Şener'in AKP döneminde söylediklerinden birkaç örnek:

"Sağlıkta özelleştirmenin önü açılmalı"
AKP'nin sağlık politikalarını eleştiren Şener, AKP'li bir bakanken, Genel Sağlık Sigortası uygulamalarının sağlık alanının iyileştirilmesi için atılan en önemli adımlardan biri olduğunu, sağlıkta özelleştirmenin önünü açacağı düşünülen sağlık kurumlarının tek çatı altında toplanmasının, sağlığa bakış açılarını yansıttığını söylemişti.

"Üniversite-sanayi işbirliği geliştirilmeli"
Abdüllatif Şener, üniversite- sanayi işbirliğini destekleyen bakanlardandı. Öğretim üyelerinin "hayatın başka alanlarında da çalışması gerektiğini savunan Şener "Üniversitelerimizde, pratikliğe dönüşlerin ve yönelişlerin arttırılması, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirilmesinin mutlaka gerekli olduğunu düşünüyorum. Üniversiteler ile sanayinin iç içe olduğu yapıları kastediyorum. Üniversitelerimizde, 80 binin üzerinde öğretim üyemiz var. Bunların doğrudan hayatın içinde çalışma imkânlarına kavuşturulması lazım. Üniversitelerde görev yapan öğretim üyelerimiz hem okulda, hem de dışarıda istediği işi serbestçe yapabilmelidir. Hayatı ve üniversiteyi bir arada yaşayabilmelidir ve bu teşvik edilmelidir. Yenilik, hayatla bağlantılı bir hadisedir. Maliyetler düşmüyor, kalite artırılmıyorsa ne kadar orijinal olursa olsun o buluş bir anlam ifade etmez'' demişti.

Şener'in siyasi yaşamı boyunca sarfettiği sözler, ideolojik çizgisini ele veriyor. Şener'in gericiliği ve statükoyu korumaya yönelik ortaya koyduğu refleksler, kişiliğinin vazgeçilmez unsurlar olarak karşımıza çıkıyor.

"Erdoğan Cumhurbaşkanı olsun"
Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, bugün AKP'ye karşı "laik" mücadelesini sürdürürken birkaç yıl önce Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olabilmesi için Meclis'te mücadele etmişti.

Şener, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasının piyasalara doping etkisi yapacağını sık sık dillendirmiş, Başbakanlık ile Çankaya arasındaki uyumun önemini vurgulamıştı.

Tartışmaların yoğunlaştığı dönemde, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili değerlendirmesinde iş dünyasından gelecek yorumların milletvekillerinin ufkunu açacağına inandığını söyleyen Şener, "Piyasalar da bunun farkında. Hükümet ve Çankaya uyumu olursa, beklenen reformlar daha hızlı gerçekleşir. Piyasalar da zaten bu olasılığa olumlu sinyal veriyor" demişti.

"Elektrik özelleştirilsin"
Elektriğin özelleştirilmesi tartışmalarının yaşandığı dönemde Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener özelleştirmeleri savunmuş, hükümetin özelleştirme kararlılığından kimsenin şüphe edemeyeceğini, bugüne kadar yapılan özelleştirmelerin de bunun kanıtı olduğunu belirtmişti.