Evren hastalık hastası oldu

Kenan Evren rahatsızlık şikayetiyle doktora başvururken, yapılan tetkiklerde herhangi bir hastalığa rastlanmadı.

soL (BODRUM) 12 Eylül darbesinin baş mimarlarından Kenan Evren Bodrum'daki yazlığında tatilini sürdürürken rahatsızlandığını söylerek hastaneye giderken, yapılan incelemelerde kendisinde bir hastalığa rastlanamadığı kaydedildi.

Bodrum-Yalıkavak'taki yazlık villasında tatil yapmakta olan Kenan Evren sırt, omuz ve göğüs bölgelerine masaj yaptırırken hizmetlilerine rahatsızlandığını ifade ederek, doktor istedi. Gelen özel doktorun yaptığı muayene sonucu ciddi bir bulguya rastlamadığını söylemesi üzerine Evren korumalarının ve şoförünün nezaretinde Yalıkavak'tan Bodrum'a gelerek, Özel Bodrum Hastanesi acil servisinde kontrolden geçti. İki gün önce tatiline başladığı yazlık villasından hastaneye gelen Evren'e doktorlar tıbben endişe edilecek herhangi bir şey olmadığını belirttiler. Buna karşın, göğsünde sıkışma olduğunu belirten Evren'in ciğer filmleri de çekildi. Dün saat 17.15'te hastaneye gelen Evren 17.45'te taburcu edildi.

Evren tıbben sağlıklı
Evren hastane çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada "Merak edilecek bir şeyim yokmuş. Kaburga kemiğimde bir şey var diye şüpheleniyordum. Ağrıyordu. Doktorlar tetkiklerimden kötü bir şey olmadığını söylediler. Şimdi yazlığıma gidiyorum" dedi.
Özel Bodrum Hastanesi Başhekimi Ragıp Çam ise "Evren göğüs duvarında ağrı hissetmiş. Çok eskiden geçirdiği kaburga kırığı da kendisini tedirgin etmiş. Muayenesinde ve yaptığımız radyolojik incelemelerde ne geçmişe dair ne de yeni olan bir bulguya rastlamadık. Yani, bizim bulduğumuz bir hastalık yok. Masaj yaptırırken bir ezilme oldu ise de bu tıbben görülebilecek bir boyutta da değil. Kendisine istirahat ve yürüyüş yapması yönünde öneride bulunduk" dedi.

"Netekim ölüm nöbetleri artacak"
Bodrum Yurtsever Cephe'den konu ile ilgili yapılan açıklamada "Hatırlanacağı üzere Evren son dönem yaptığı röportajlarda 'En az yüz yaşına dek sağlıklı yaşamak istiyorum', 'Eğer yargılanmama karar verilirse kendimi yargılatmam. İntihar ederim' şeklinde cümleler telaffuz etmişti. Evren açıkçası ölüm paranoyası yaşıyor. Evren'in yargılanmadan, ölümü hak ettiğini düşünmüyoruz. Evren'in başında olduğu diktatörlüğün katlettiği devrimcilerin annelerinin, babalarının, evlatlarının, yoldaşlarının acıları hiçbir zaman tazeliğini yitirmedi. Ayrıca 16'sında yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren ve arkadaşları 12 Eylül faşizminin kendilerine reva gördüğü ölümü korkusuz bir mağrurlukla ve onurla karşılamıştı. 12 Eylül ile hesaplaşırken kendisinin dönem karanlığının aydınlatılmasında ciddi bir rolünün olacağını düşünüyoruz. Kenan Evren'in giderek daha sıklıkla ve nöbet şeklinde yaşayacağı ölüm paranoyasının nedenlerini biliyor ve anlıyoruz" görüşlerine yer verildi.