Erken seçim 2008'e yetişir

2008'de erken genel seçim kararı alınır ise yetiştiririz diyen YSK Başkanı Aydın, AKP'nin kapatılması davası görüşmelerinden önce erken seçim için gerekli koşulların hazır olduğunu hatırlatmış oldu.

soL (HABER MERKEZİ) Adalet Bakanlığı'nda Yargıtay ve Danıştay üyeliklerine yeni seçilen üyelerin mazbata alma ve cübbe giyme töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın 2008 yılı içinde erken seçim yapılabileceğini söyledi. "Hazırlıklar, 2008 içerisindeki bir seçime yetişir mi, seçime karar alındığında kaç ay içerisinde hazır olursunuz. Olası bir genel seçime hazır mısınız?" sorusu üzerine Aydın, "Bizim seçimlere ilişkin hazırlıklarımız tamam. Bastırdığımız kağıtlar yerel seçimlerle ilgili renkli kağıtlar. Milletvekili seçimleri için elimizde kağıdımız var" dedi.

YSK Başkanı Aydın, 2008'de yerel ve genel seçimlerin bir arada yapılabileceğini, teknik olarak hazırlıkların tamamlandığını söyledi.Mart 2009'da yerel seçimlerin yapılacağını hatırlatan Aydın, bu seçimin rutin hazırlıkları için oy pusulası ve zarflarının hazırlanmasının gerektiğini, bunun için de Devlet Malzeme Ofisi'nin ihale yaptığını, ihaleyi Finlandiya'daki bir fabrikanın kazandığını ve orada sadece kağıt üretimi yapıldığını söyledi.

Anayasa Mahkemesi'nin 28 Temmuz'dan itibaren AKP'nin kapatma davasını görüşecek olması, erken seçim tartışmalarını da gündeme getiriyor. Aydın'ın açıklaması ile olası bir erken seçim durumunda YSK, 2008 yılı içinde de seçimleri gerçekleştirmek için gerekli koşulların hazır olduğunu duyurmuş oldu.