Ergin: Görüşlerimiz belli ama konuşmayalım

Adalet Bakanı Ergin, DTP kapatma davasıyla ilgili görüşlerinin herkes tarafından bilindiğini ancak yargı sürecini etkileyebilecek açıklamalardan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye Adalet Akademisi'nce Türkiye Noterler Birliği'nde düzenlenen ''Yargının Bağımsızlığı, Tarafsızlığı ve Etkililiği'' konulu uluslararası sempozyum öncesinde gazetecilerin DTP'nin kapatma davasıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Ergin ''Anayasa Mahkemesi'nde devam eden süreçle ilgili, parti kapatmalarla ilgili genel olarak AKP'nin tutumu belli. Bu konudaki düşüncelerimizi daha önce kamuoyuyla paylaşmıştık. Ancak yargı süreci devam ediyor ve bu süreci etkilemeye dönük, o anlama gelebilecek sözlerin doğru olmadığını düşünüyoruz. Ve yargılama faaliyetini beklemek gerekir diye ifade ediyoruz. Onun dışında Yargıtay Başkanımız neye dayanarak o sözleri söyledi bilmiyorum. Ancak hukuk devletinde pozitif hukuk kuralları hukukçuların istikametini belirler. Pozitif hukuk kurallarına aykırı bir eylem varsa bu eylemi yapan da onunun sonuçlarına katlanır. Hukuk devletinin anlamı da budur. Mevzuattan şikayet varsa o mevzuatın değiştirilme yeri de parlamentodur. Hiç kimse pozitif hukuk kurallarını uyguladı diye suçlanamaz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek DTP ile ilgili bir değerlendirmesinde "DTP adeta beni kapatın diye bağırıyor" ifadelerini kullanmıştı.