"Ergenekon"da bir sağlık tahliyesi daha

"Ergenekon" soruşturmaları kapsamında hazırlanan ikinci iddianame sonucu açılan davanın tutuklu sanıklarından emekli Albay Arif Doğan, "hapishane şartlarında tedavi ile şifa bulamayacağı" gerekçeli sağlık raporuna dayanılarak tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

"Ergenekon" soruşturması kapsamında 15 Ağustos 2008'de Ankara'da tutuklanan ve ismi, davanın diğer bir tutuklusu emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile birlikte JİTEM kurucuları arasında anılan emekli Albay Arif Doğan, soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianameyle açılan ikinci davanın ilk duruşmasının yapılacağı 20 Temmuz Pazartesi gününden önce tahliye edildi.

"Ergenekon" davası tutuklusu emekli Albay Arif Doğan için, avukatlarının talebi üzerine, tutukluluğu süresince tedavi gördüğü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Sağlık Kurulu Başkanlığı'nca verilen sağlık raporunun sonuç bölümünde, "mevcut hastalıklar tedavi ile sonlandırılacak tipte değildir. Halen içinde bulunduğu tedavi koşulları kişide psikolojik sıkıntı ve stres kaynağıdır. Tedavisinin sağlıklı yürütülmesine engeldir. Rahatsızlıkları cezaevi koşullarında tedavi ile şifa bulamaz" kaydının düşüldüğü belirtildi.

Albay Arif Doğan'ın avukatının, bu raporun ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müvekkilinin tahliye edilmesine ilişkin verdiği dilekçeye, tahliye talebini ret yanıtı alması üzerine, mahkemenin Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan istediği rapor için girişimde bulunduğu, raporun düzenlenmesinden sonra Doğan'ın tutukluluk halinin sonlandırıldığı öğrenildi.

Albay Arif Doğan, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki yeni duruşma salonunda başlayacak olan ve ilk iddianamenin davasıyla birleştirilecek olan ikinci davanın ilk duruşmasında, "üst düzey yönetici oldukları" suçlamasıyla haklarında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle ilk kez hakim karşısına çıkacak olan emekli Orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Mustafa Ali Balbay, Tuncay Özkan, ATO Başkanı Sinan Aygün ile birlikte hakim karşısına çıkacaklar arasında bulunuyor. (HABER MERKEZİ)