Ergenekon'a karşı oy kullanacak

Anayasa değişikliği teklifi oylamalarına katılmayan BDP'li milletvekillerden Ufuk Uras, paketin herhangi bir maddesinin 330 oyun altında kalmasına "Ergenekon'un zaferi olacağı" gerekçesiyle razı olamayacağını belirtti. Uras, risk görürse oylamalara katılacak.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Meclis'te devam eden Anayasa değişiklik paketi oylamalarıyla ilgili açıklamalar yaptı. Uras, "Paketin 330'un altında kalması, Ergenekon'un zaferi olur" dedi.

Uras oylamalar sırasında 'kabul' oyu ihtiyacı olması durumunda parti kararını bir kenara bırakarak oylamalara katılacağını vurguladı. Uras, "Ben parti grubunun 'oylamalara katılmayalım' yönündeki eğilimine uyuyorum ama bir risk görürsem, oylamalara katılmama kararımı gözden geçiririm. Bir yandan da AK Parti'den de taleplerimizle ilgili bir jest bekliyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Bilici, "Oylamalarda 330'un altında kalınmasından aklıselim hiç kimse mutlu olmaz" dedi. Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da, "Acil kan ihtiyacı olduğu zaman devreye gireriz" diyerek, değişiklik paketine destek sunabileceklerini belirtti.

(soL-Haber Merkezi)