Ergenekon soruşturmasının kilit ismi kayıp

Ergenekon soruşturmasının temelini oluşturan iddiaların sahibi Tuncay Güney'e yaklaşık bir aydır ulaşılamıyor. SESAR Başkanı İsmail Yıldız, Güney'in öldüğünü ileri sürmüştü.

Birinci Ergenekon Davası sanıklarından SESAR Başkanı İsmail Yıldız tarafından öldüğü iddia edilen Tuncay Güney’e, Anadolu Ajansı muhabiri de ulaşamadı.

AA'nın Tuncay Güney ile temas kurmak için, yaşadığı Kanada’nın Toronto kentinde yaptığı tüm araştırmalar sonuçsuz kalırken, Toronto Polisi’nin 5 Kasım-1 Aralık arası kayıtlarında Daniel Levi, Daniel Güney ya da Tuncay Güney ismine ait herhangi bir olayın kaydına rastlanmadığı bildirildi.

Güney'in evinin kapalı olduğu belirtilirken, telefonlara da yanıt vermediği açıklandı. Güney'in çalıştığı sinegogun ise tadilattan geçirilerek işyeri haline getirildiği belirtiliyor.

Vatan gazetesine konuşan Tuncay Güney hakkında 2009 yılında bir kitap yayınlayan ve Güney’le en son görüşen kişi olan Gazeteci-Yazar Faruk Arslan ise "Türklerin yaşamadığı ya da az olduğu başka bir yere taşınmak istediğini, tanınan biri olmaktan artık sıkıldığını anlatmıştı. Normal bir hayat sürmek ve rahatsız edilmek istemiyordu. Kendisine ulaşamıyor olmamız, sanırım bu yüzdendir. Ben yaşadığını düşünüyorum" dedi.
(soL-Haber Merkezi)