Erdoğan'ın Gezi Parkı için görüşeceği heyet kimi temsil edecek?

Bülent Arınç'ın "Başbakandan randevu talep eden bir grupla görüşme olacak" açıklamasının ardından kiminle görüşüleceği merak konusu oldu. Görüşmeyi şu ana kadar onaylayan tek kişi Hayko Bağdat oldu. Mücella Yapıcı ve Ahmet Mümtaz Taylan ise iddiayı yalanladı.

Güncelleme: 00:09
Taksim Dayanışması'ndan açıklama:

Kamuoyunun yakından takip ettiği üzere, Taksim Dayanışması heyeti Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la görüşmüş ve taleplerini kendisi aracılığıyla hükümete iletmiştir. Bu görüşmenin ardından iletilmiş taleplere dair hiçbir açıklama yapılmamışken yeni ve nasıl oluşturulduğu belirsiz bir heyetle görüşmek, samimi bir diyalog çabasından ziyade kamuoyunu yanıltmaya ve milyonların günlerdir ülkenin dört bir yanında haykırdığı meşru ve demokratik taleplerin altını boşaltmaya yöneliktir.

Muhatap bellidir. Talepler ortadadır.

Taksim Dayanışması olarak talepleri bir kez daha vurgulayacağımız basın toplantısına katılımınızı bekleriz.
TAKSİM DAYANIŞMASI


Radikal'de yer alan habere göre mimar Korhan Gümüş, akademisyen Betül Tanbay, yazar Oral Çalışlar, işadamı Osman Kavala, tiyatrocu Ahmet Mümtaz Taylan, Mücella Yapıcı, Hayko Bağdat, Greenpeace ve Helsinki Yurttaşlar Derneği görüşmeye davet edildi.

İlgili isimlerden bir tek Hayko Bağdat görüşmeyi onayladı. Mücella Yapıcı ve Ahmet Mümtaz Taylan iddiaları reddederken, diğer isimlerden bir açıklama gelmedi.

Hayko Bağdat'ın Gezi direnişiyle nasıl bir temsiliyeti olduğu merak konusu olurken, diğer muhattaplardan gelen açıklamalar şöyle:

Taksim Dayanışması'nın açıklaması:

Haberlerde muhatap olarak ismi geçen kişilerden Taksim Dayanışması sekreteryasında yer alan Mücella Yapıcı'ya böyle bir davet gelmemiştir ++
Gelmesi durumunda dahi şahsen böyle bir daveti kabul etmesi söz konusu değildir. ++
Muhatap Taksim Dayanışmasıdır. Taleplerimiz Bülent Arinç'la yapılmış görüşmede dile getirilmiştir. ++

Sanatçı Ahmet Mümtaz Taylan ise şu açıklamayı yaptı:

Başbakanla toplantı yapacak grupla ilgili bir bilgim yok! Arkadaşların uyarısıyla gördüm az önce. Soranlara mahsus selam... :)

Arınç bugün konuya ilişkin şöyle konuşmuştu:

-Başbakan kimlerle görüşecek bilmiyorum. Ama bir grubun talepte bulunduğunu ve başbakanın onlarla görüşeceğini biliyorum. Taksim Gezi Parkı Platformu adıyla beni ziyaret eden grubun açıklamalarını dinlediniz. Kendilerine bu ismi vermiş bir grup benden randevu istemiş, ben de verdim. Taksim Gezi Parkı konusunda ne düşündüklerini sordum, bana bazı bilgiler verdiler. Ben kendilerine ne yapıp ne yapamayacağımızı açıkça söyledim.

Amabir grubun talepte bulunduğunu ve başbakanın onlarla görüşeceğini biliyorum. Taksim Gezi Parkı Platformu adıyla beni ziyaret eden grubun açıklamalarını dinlediniz. Kendilerine bu ismi vermiş bir grup benden randevu istemiş, ben de verdim. Taksim Gezi Parkı konusunda ne düşündüklerini sordum, bana bazı bilgiler verdiler. Ben kendilerine ne yapıp ne yapamayacağımızı açıkça söyledim.

(soL - Haber Merkezi)