Erdoğan'dan teşkilatına uyarılar

<strong>AKP Teşkilatı'na seslenerek, partilerine yapılan saldırılar ve yorulan üyelere dönük uyarılarda bulundu</strong>

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum il kongresinde AKP Teşkilatı'na verdiği mesajlarda medyaya yüklenerek “manşet ve köşe yazılarıyla partimize karşı oyun oynayanlara karşı uyanık olmak zorundayız” dedi.

"Nifak sokuyorlar"
"Millet, bizim elimizden emaneti alıncaya kadar hizmet etmeye devam edeceğiz. Onun için diyorum ki, teşkilatımız içinde uyum, koordinasyon son derece önemli. Bizi bölmeye, ayrıştırmaya, aramıza nifak sokmaya çalışanlara karşı hepimiz azami derecede dikkatli olmak zorundayız. Manşetleriyle, köşe yazılarıyla, afaki yorumlarla, yanlış analizlerle partimiz üzerine oyun oynayanlara karşı uyanık olmak zorundayız. AKP’ye gönül vermiş her bir kardeşimden bu hassasiyeti bekliyorum.”

"Yorulan varsa dinlensin"
“Teşkilatın içinde kendisini yorgun hisseden varsa, heyecanını, coşkusunu kaybetmiş olan varsa, onlar bir süre dinlenmeye çekilsin. Kırılmayız” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şunları kaydetti:
“Teşkilat içinde hassasiyetlerini kaybetmiş, AKP’nin ruhunu, ideallerini, ilkelerini yitirmiş olan varsa onlar da kenara çekilsinler. Şahsi makam hırsı, şahsi çıkar hırsı olanlar kendi meselelerini, milletin meselelerinin önünde gören varsa onlar kendilerine başka merciler, başka mevkiler arasınlar. ‘Efendim ben seçimlerde aday olmadım, aday olmadığıma göre bunun hesabını başka bir noktada sorarım’ düşüncesinde olanlar varsa bu da çok ciddi bir yanlıştır. Bu da bilesiniz ki direkten döner.