Erdoğan'dan Redhack açıklaması: 'Eeee, kem küm'

Başbakan Erdoğan Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Redhack'in yayınladığı Reyhanlı belgeleri hakkındaki soruya yanıt verdi.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Başbakan Erdoğan AKP'yi zor durumda bırakan, RedHack'in yayınladığı Reyhanlı belgeleri ile ilgili sorulan soruya "Elinizde belge varsa kullanın" dedi. Oysa soru zaten ortaya çıkan belgelerle ilgiliydi!

CNN muhabiri RedHack'in yayınladığı Reyhanlı belgeleri hakkındaki "Reyhanlı saldırısının ardından bir hacker grubu bir istihbarat raporunu sızdırdığını öne sürüyor ve bu raporda saldırının El Nusra adlı bir örgüt tarafından yapıldığı belirtiliyor. Bu yönde size ulaşan bir bilgi söz konusu mu? İçişleri Bakanı ve AK Parti genel başkan yardımcısının açıklaması var" sorusunu sordu.

Muhabirin sorusunu cevaplamadan önce "Avrupa Birliği hakkında soru beklediğini" belirterek söze başlayan Erdoğan açıklamasında "Bu hackerler, buna benzer konular istihbaratın yakından ilgilendiği takip ettiği konular. Ve bu konularda da şu örgüt bu örgüt gibi yakıştırmaların nihai neticesi alınmadan açıklaması bu tür örgütlerin propagandasına yarar. Medya olarak bunlara itibar etmeyin. Elinizde belge varsa bunları kullanın. Aksi, farkında olmadan teröre destektir. Bu destekleri bunlara vermeyelim. Bu sürecin içinde gerek Suriye’ye karşı verdiğimiz mücadelede adımları el birliğiyle atmalıyız. Güç birliğine ihtiyacımız var. Bunlara itibar etmezsek iyi olur diye düşünüyorum." dedi

(soL- Haber Merkezi)