Erdoğan'dan ilk değerlendirme: İstedikleri kadar çirkin yollara tenezzül etsinler...

Bugün AKP hükümetine yakın isimlere yönelik yapılan operasyonun ardından Başbakan Erdoğan ilk açıklamalarını yaptı.

Başbakan Erdoğan Konya'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. İstedikleri kadar çirkin yollara tenezzül etsinler, kirli ittifakların içine girsinler, buradan bir kez daha tekrar ediyorum. Türkiye’de artık söz milletindir, karar milletindir, yetki milletindir. Mühür milletin elindedir" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

İstedikleri kadar çirkin yollara tenezzül etsinler
Konya bizim arkamızda olduğu müddetçe biz birlikte yürümeye devam edeceğiz. Aziz milletimiz arkamızda olduğu sürece biz hak yolunda mücadele vermeye devam edeceğiz. Bir kez daha söz veriyorum. Sizin itimadınıza güveninize asla halel getirmeyeceğiz. Sizin açtığınız yoldan sizin çizdiğiniz istikametten asla ayrılmayacağız.

Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. İstedikleri kadar çirkin yollara tenezzül etsinler, kirli ittifakların içine girsinler, buradan bir kez daha tekrar ediyorum. Türkiye’de artık söz milletindir, karar milletindir, yetki milletindir. Mühür milletin elindedir.

AKP buna izin vermez
Arkasına karanlık odakları alanlar, çeteleri alanlar bu ülkeye istikamet çizemezler. Arkasına sermayenin medyanın gücünü alanlar bu ülkeye istikamet çizemezler. Türkiye içinde ve dışında bir takım karanlık çevrelerini alanlar istikametiyle oynayamazlar. Ayarlarımızı değiştiremezler. Türkiye üzerinde operasyon yapılacak, ameliyat yapılacak bir ülke değildir. Ak Parti iktidarı buna izin vermez.