Erdoğan yine "halk iradesi" dedi

Başbakan, kapatılma davasını Türkiye'nin değişimine direnenlerin eseri olarak tanımladı.

soL (HABER MERKEZİ) TBMM'deki AKP grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan AKP ile Türkiye'yi özdeş tutarak "Tahammül edilemeyen, AK Parti değildir, demokrasidir, halkın iradesi, duygu ve düşüncesidir" dedi. Erdoğan, "Türkiye, ne zaman kendi gücünü toplamaya başlasa önüne set çekiliyor. Bu değişime direnenler olmaktadır" açıklamasını yaparak AKP'nin kapatılma davasını Türkiye'nin değişimine direnenlerin bir engeli olarak tanımlandı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AKP hakkındaki kapatma davasında, Anayasa Mahkemesi heyetine 1.5 saat sözlü açıklama yapması ve de Ergenekon kapsamında gerçekleştirildiği bildirilen gözaltılardan sonra gerçekleştirilen grup toplantısını kapatma davasına karşı bir manifesto olarak değerlendirdiği görüldü.

AKP'nin son günlerde gerçekleştirdiği icraatlar üzerinde ısrarla duran Başbakan Erdoğan sürekli olarak Türkiyeye hizmet için çalıştıklarını ve her şeyi bunun için yaptıklarını ifade etti. AB'yi bir kurtuluş projesi olarak gördüklerini birkez daha vurgulayan Erdoğan, AB'ye üyeliği "yegane adres" olarak tanımladı.

CHP'ye sataşma
Sosyalist Enternasyonel toplantısına katılmayan CHP'ye dair de düşüncelerini aktaran Erdoğan, "Sayın Baykal, Başkan Yardımcısı olduğu Sosyalist Enternasyonal'e katılamıyor. Ne oldu da katılamıyor? Sosyalist Enternasyonal'e üye partilerin hiç biri demokrasiye direnmiyor. Baykal toplantıya katılırsa, bugünkü CHP'nin esasen otoriter bir parti olduğunu söylerler. O yüzden gidemedi" iddiasında bulundu.

Enerjide darboğazı aşmak için
Enerji başlığındaki özelleştirme süreci ile elektrik zammını enerji darboğazını aşmada önemli reformlar olarak tanımlayan Erdoğan, Türkiye'de enerji ihtiyacını karşılamak için çalıştıklarının savundu. Erdoğan, 80 yılda Türkiye'nin elektrik üretim ve tüketiminde gelmiş olduğu seviyenin yarısından fazlasını kendilerinin son 5.5 yılda gerçekleştirdiklerini iddia etti.

Elektirkte kaçak kullanımı engelleyeceklerini savunan Erdoğan, enerji alanına yönelik bakış açısını ayrıntılı bir şekilde milletvekilleri ile paylaştı. Küçük hidrolektrik santrallerinin suların başıboş akmasını engellemeye yönelik atılan adımlar olduğuna işaret eden Erdoğan, şimdi bütün bunları ortadan kaldırdıklarını vurguladı. Erdoğan, ''(Su akar Türk bakar) yanlışı ortadan kalkıyor. Şimdi bundan sonra, 'Su akar Türk yapar' mantığı hakim olacak'' dedi.

Buna ek olarak, Erdoğan elde edilen büyüme oranının olumlu bir gelişme olduğunu niteledi. Sağlık sistemi ve eczacıları ilgilendiren önemli kararlar aldıklarına dikkati çeken Erdoğan, ''Bir kısım çevrelerin olumsuz beklentilerine rağmen, yapılan bu çalışmayla Türk Eczacılar Birliği davet edilerek onlarla da görüşmeler yapılarak belirli bir mutabakata varıldı'' dedi.