Erdoğan TOBB'u severmiş ama kırılmış

“Her patron bir kişiye iş versin” isteklerinin TOBB tarafından yerine getirilmediğini belirten Erdoğan, “İnanın ki Türkiye'de en çok toplantılarına katıldığım sivil toplum örgütü TOBB'dur” dedi.

Dün bir televizyon programında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, işsizlik konusunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) ile girdiği polemiğe değindi. Erdoğan, TOBB ile aralarında bir kopukluk olmadığını belirtirken, patron AKPlileri hatırlatarak, TOBB içeriisnde kendi partisinin de üyelerinin bulunduğunu hatırlattı.

Erdoğan istihdamı artırmak için sürekli daha fazla isteyen patronlara sitem etti.

Daha önce TOBB'a, “'1 milyon 300 bin üyem var' diyorsunuz. Her biriniz bir işçi alsa 1 milyon 300 işçi eder. Bu işsizliği bizde ortalama 3-4 puan götürür” önerisinde bulunduklarını hatırlatan Erdoğan, TOBB'dan da olumlu yanıt aldıklarını belirti. Bu süre içerisinde TOBB'un adım atmadığını belirten Erdoğan, TOBB'un isteği üzerine, tekstilde KDV'yi düşürdüklerini, işverenin SSK prim yükünün yüzde 5'ini üstlediklerini söyledi.

“Bunların talebi hiç bitmiyor”
En çok görüşme yaptığı kurumun TOBB olduğunu belirten Erdoğan, “Bunların (TOBB) talepleri hiç bitmiyor. Hep vereceksin. Güceniyorlar, 'Başbakan ile bu konuları isteriz ki aramızda bulunsun konuşalım' diyorlar. İnanın ki Türkiye'de en çok toplantılarına katıldığım sivil toplum örgütü TOBB'dur. En çok görüşme yaptığım kurum kendileridir. Bunu biz burada yakarış olarak söylemiyoruz. Mesela son üç açıklamasında, 'Başbakanı da aramızda görmek istiyoruz' diyorlar. Sanki konuşmadıkları mesele. Benimle konuşuyorlar, ilgili bakanlarımla sürekli bir aradalar. Hiç bir bakanımın onlara koyduğu bir yasak yok. Bayram değil, seyran değil, şimdi bu nereden çıktı? Bunlar bizi üzüyor” dedi.

“İşsizlik milli mesele”
İşsizliği milli mesele olarak gördüklerini söyleyen Erdoğan, “Bu insanlar senin insanların başkasının değil. Siz o alandaki rekabeti farklı alanda yapın. Bu alanda işçi çıkarmakla rekabet olmaz. Ne kadar fazla üretirsen o kadar başarılı olursun. Biraz olaya buradan bakacaksın. Bunlar olaya buradan bakmıyorlar” dedi. Erdoğan, bir soru üzerine, TOBB ile aralarında bir kopukluk olmadığını, TOBB içerisinde kendi partisinin de üyelerinin bulunduğunu söyledi.
(soL - Haber Merkezi)