Erdoğan Sarkozy ile görüştü

“Akdeniz İçin Birlik” Zirvesi için Fransa’da bulunan Başbakan Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile görüştü. Erdoğan Sarkozy’den, Türkiye’nin AB üyeliği konusunda taahhütlerin tutulmasını istedi.

soL (HABER MERKEZİ) Fransa'da yapılan Akdeniz İçin Birlik Zirvesi'ne katılan R. Tayip Erdoğan bugün öğlen saatlerinde Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy ile yaklaşık 40 dakika süren bir görüşme yaptı.

Erdoğan - Sarkozy görüşmesinde Türkiye-AB ilişkileri, ikili konular ve Ortadoğu barış süreci ile Anayasa Mahkemesi'nde AKP hakkında devam eden davanın gündeme geldiği belirtildi. Fransa ve Türkiye, Ortadoğu'da İsrail ve ABD belirlenimli "diyalog" sürecinde daha fazla aktif rol oynuyorlar.

Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği konusunun da gündeme geldiği görüşmede Erdoğan Sarkozy'den, AB dönem başkanı olan Fransa'nın bu konuda taahhütlerini tutmasını istedi. Bilindiği gibi Akdeniz Birlği'nin Türkiye için Avrupa Birliği'ne bir alternatif anlamına mı geleceği daha önce tartışma konusu olmuştu.

Öte yandan yapılan görüşmede Erdoğan'ın partisinin kapatma davasıyla ilgili olarak sürecin hızlı işlemesini dilediklerini belirttiği, Fransa Cumhurbaşkanı'nın da Anayasa Mahkemesi'nin kararının çoğulcu demokrasi ve hukuk devleti ilkelerine uygun olmasını beklediklerini söylediği bildirildi.