Erdoğan "RTE" adını markalaştırıyor

Başbakan Erdoğan, isminin baş harfleri olan RTE'yi markalaştırmak üzere Türkiye Patent Enstitüsü'ne başvurdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, RTE markasının patentini almak üzere Türk Patent Enstitüsü’ne (TPE) başvuruda bulundu. Üzerinde RTE harfleri olan mavi fonlu bir şekil de marka başvurusunda yer aldı. TPE, başvuruda bir eksiklik saptamaması durumunda markayı 5 - 6 ay içinde Resmi Marka Bülteni’nde ilan edip tescil edecek.

Başbakan Erdoğan, marka tescil alanını geniş tuttu. Başvuruya göre, RTE markası öncelikle basılı evrak, yayın, takvim, poster, fotoğraf gibi alanlarda kullanılabilecek. Markanın halkla ilişkiler ile ilgili hizmetlerde, radyo - televizyon yayın hizmetlerinde ve eğitim - öğretim hizmetleri alanında da kullanılması amaçlanıyor.

Başbakan Erdoğan, internet alanında da bir tescil başvurusu yaptı. Erdoğan, www.rte.com.tr internet adresini tescil ettirmek için de bu ay başvuruda bulundu.

RTE markasının tescili için daha önce yapılmış bir başvuru daha bulunuyor. 7 Şubat 2009’da İhsan Engin ve İlyas Engin adlı girişimciler, giyim alanında RTE markasını tescil ettirmek için TPE’ye başvurdu. Marka, giyim alanında bu iki girişimci tarafından kullanılmak üzere koruma altına alındı.

(soL - Haber Merkezi)