Erdoğan onbinleri "birkaç çapulcu" ilan etti, 'diktatörlük kanımda yok' dedi

Erdoğan dün halkın sel olup aktığı Taksim'deki kitle için "Biz birkaç tane çapulcunun, o insana gelip meydana gelip halkımızı tahrik etmesine seyirci kalmayız" ifadelerini kullanırken, AKM'yi yıkacağını, Taksim'e cami yapacağını söyledi. Erdoğan, "diktatörlük kanımda yok" dedi.

Başbakan bugün katıldığı iki ayrı toplantıda Gezi Parkı direnişini benzer ifadelerle hedef aldı.

"Tutturmuşlar bir AVM"
İlk olarak Rumeli Dernekleri toplantısında konuşan Erdoğan, "Tutturmuşlar bir AVM. Bizim burada kast ettiğimiz uluslararası çapta bir AVM’yi zaten buraya yapamazsınız. Burada kesinleşmiş olarak bir AVM projesi de yok. Biz belki buraya bir şehir müzesi yapacağız" diyerek eski sözlerinden çark etti.

"Birkaç çapulcu"
Daha sonra Osmanlı Arşivi Yeni Hizmet Binası açılışında konuşan Erdoğan, Taksim'de onbinlerin eylemini "Biz birkaç tane çapulcunun, o insana gelip meydana gelip halkımızı tahrik etmesine seyirci kalmayız. Çünkü bu millet bize reyini verirken tarihimize sahip çık diye verdi" şeklinde değerlendirdi.

"Diktatörlük kanımda yok..."
"Şimdi biz 300-500 kişi oraya gitti diye köprü inşaatını mı durduralım? Bunlar tünellere tüp geçitlere de karşı çıktılar. Bunların cibilliyetinde bir taş taş üstüne koymak yok" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

Efendim Erdoğan diktatör. Ben bu milletin efendisi değilim. Diktatörlük kanımda yok, ben bu milletin hizmetkarıyım. Eğer diktatör arayanlar varsa kendi geçmişlerine baksınlar. Arayanlar varsa işte taksim meydanında ankara’da şurada burada. Esnafın camını çerçevesini indirenler ne adına indiriyor? Bunun hukukla bir alakası var mı? Demokrasiyle bir alakası var mı? Hak mücadelesiyle bir alakası var mı? Kim ödeyecek şimdi onların paralarını? Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var burada. Yine kalkacağız oranın camını çerçevesini bu hükümet yapacak.

Bu terör estirenlere destek çıkan CHP zihniyetidir. Bunların meşrebinde bu var. Biz şimdi Taksim’de üç projeyi iç içe yapıyoruz. Orada çevre var, orada tarih var kültür var.

AVM yıkılacak, Taksim'e cami
AKM inşallah yıkılacak. Muhteşem bir opera olarak kültür merkezi olarak onu da yapacağız. Oradan bir ses verdi.

Evet cami de yapacağız. Ben bunun iznini gidip de CHP genel başkanından alacak değilim, birkaç çapulcudan alacak değilim. Bize oy verenler bunun yetkisini verdi zaten.

Birileri çıkıyor. Sayın başbakan bunlar çok tahrik edici oluyor diyor. Benim tahrik etmek gibi bir derdim yok. İki kere iki dört eder, yazın da dört kışın da dört. Bunun adı hakikattir gerçektir. Hakikatleri gerçekleri ters yüz etmeye kimsenin gücü yetmez. Biz onlar adına koşuyoruz. Bu neyi gerektiriyorsa onu yapacağız.