Erdoğan NTV kameramanını suçladı

Başbakan Erdoğan, bugün Bostancı’da yaşanan çatışmayla ilgili bir açıklama yaparak, medyanın olayı çok abartması nedeniyle NTV muhabirinin polisi dinlemeyerek yaralandığını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Bostancı'da yaşanan Devrimci Karargah örgütüne yönelik olan operasyonda çıkan silahlı çatışmayla ilgili bir açıklama yaptı. Erdoğan açıklamasında medyayı suçlarken, NTV kameramanının yaralanması olayında da bu yaklaşımı medyanın suçlu olduğunu ima etti.

Erdoğan, olayı şu sözlerle anlattı: "7 tane polisimiz yaralandı. 2 de sivil vatandaşımız yaralandı. Yaralı polislerimizi ve sivil vatandaşımızı ziyaret ettik. NTV kameramanını da Göztepe'de ziyaret edeceğiz. Bir tane de 16 yaşında gencimiz olay yerinde öldü."

"Abartılı yayınlar"
Erdoğan, "Burada bir konuyu tekrar gündeme getirmek istiyorum. Bir Başbakan olmanın ötesinde, televizyonların medya etiği çerçevesinde davranmaları gerektiğini söylüyorum. Çok çok abartılı yapılan yayınlarla yaşları küçük olanların üstünde meydana getirdiği olumsuzluğun farkında olmamız gerekir. Bunun gerek ulusal, gerekse uluslararası arenada meydana getireceği olumsuzluğu bilmemiz gerekir. Durum o kadar abartılıyor ki, bakın bir kameraman arkadaşımız da yaralanıyor. Bu kadar bu işin içine girmenin, güvenlik güçlerimizin bu alanın dışına çekilmelerini istemelerine rağmen çekilmemeleri de olumsuz durumu doğurmaktadır. Bu tür yayınlarda çok da dikkatli olmamızın, özellikle çocuklarımızın üstünde meydana getireceği etkiyi düşünerek, illa RTÜK'ten bir talimat gelmesinin bir gereği yok, çok daha hassas olmamızın, mesleğimizin de medya etiği açısından gerekli olduğunu düşünüyorum" dedi.