Erdoğan kafayı Türkiye Komünist Partisi'ne taktı

Samsun'da düzenlenen referandum mitinginde konuşan Erdoğan daha önceki konuşmalarında olduğu gibi, "komünistlerin hayır" dediği mesajını vererek halkı "evet" demeye çağırdı. Erdoğan aralarında Türkiye Komünist Partisi'nin de bulunduğu partilerin yan yana geldiğini iddia etti.

Recep Tayyip Erdoğan, Samsun mitinginde halktan 12 Eylül referandumunda "evet" oyu vermelerini istedi. Erdogan, konuşmasında yine CHP, MHP, BDP, Türkiye Komünist Partisi, İşçi Partisi ve YARSAV'ın yan yana geldiğini iddia etti.

Muhalefetin ''AK Parti'nin değişikliği kendisini Yüce Divan'a götürmekten kurtarmak için yaptığı'' yönündeki söylemini eleştiren Erdoğan şöyle konuştu:

''Eğer dürüstseniz, samimiyseniz, bu maddelerin içinde siyasi partilerin kapanmasını zorlaştıran maddeyi bile biliyorsunuz parlamentodan geçiremedik, burada zaten yok. Bir tane madde bize göstersinler bununla ilgili var mı? Bunlar özgürlükçü değil zaten. Özgürlükçü olsalar, biz diyoruz ki, partiler tüzel kişilik, partinin kendisine ceza verilir mi? Suç işleyene verilir. Eğer bir milletvekili suç istiyorsa cezalandırın eyvallah. Ama partiyi, tabelayı cezalandırmanın bir anlamı var mı? Ne oldu? 5 kere kapandı, 6. kez açıldı ama 5 kere kapanıp, 6. kez açılanlar bile bakıyorsunuz bunlarla hareket ediyorlar. Enteresan. Hiç bir zaman biraraya gelemeyen CHP, MHP, BDP bir araya geldiler. Yanlarında kim var? Türkiye Komünist Partisi var, İşçi Partisi var, YARSAV var, malum medya var. Buldular birbirlerini değil mi? İşte bunlara en güzel dersi 12 Eylülde benim kardeşlerim, sizler vereceksiniz. Bakınız, verilecek her 'hayır' oyu unutmayın bu ülkede darbe Anayasasına 'evet' demektir.''

Erdoğan, ''Benim vatandaşlarım, aziz milletim hangi partiye oy vermiş olursa olsun, hangi partiye gönül vermiş olursa olsun böyle bir ittifakın içinde yer almayı içine sindiremez ben buna inanıyorum. Son günlerde CHP ve MHP şimdi de Kandil'in ipine sarıldılar'' dedi.