Erdoğan için şükür namazı

Başbakana peygamber benzetmesi nedeniyle Meclis Genel Kurulunda çıkan kavganın yankıları sürerken, AKP'li bir belediye başkanı da Erdoğan için şükür namazı kılınması çağrısı yaptı.

Trabzon'un Of ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Oktay Saral, Başbakan Tayyip Erdoğan için her gün 2 rekat şükür namazı kılınması çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, AKP Of İlçe Başkanlığını ziyareti sırasında Saral, AKP hükümeti ve Başbakan Erdoğan ile ilgili çeşitli açıklamalar yaptı. Buradaki konuşmasında Saral, Başbakan Erdoğan için her gün 2 rekat namaz kılınması çağrısı yaptı: "Amerika’dan bile korkmayan, kimseyi takmayan İsrail, ilk defa Türkiye’den özür diledi. Allah, Başbakanımızı bizim başımıza nasip ettiği için her gün iki rekat şükür namazı kılmamız gerekir. Türkiye, İslam dünyasının lideri konumunda. Türkiye kabuğunu kırdı, artık dünyaya yön veren bir ülke konumuna geldi."

Konuyla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu “Böyle gündelik, medyatik açıklamalarla ilgili değerlendirme yapmayız, bizim işimiz çok daha kapsayıcı ve önemli” dedi. Trabzon Müftü Yardımcısı Zeki Aksoy ise kişiler için şükür namazı kılınamayacağını, şükür namazının yalnızca Allah rızası için yerine getirilebileceğini belirtti.

Peygamber benzetmesinin ardından, Başbakan Erdoğan bu benzetmeyi yapan partilinin ihracını istemişti. Şimdi "şükür namazı" çağrısının siyasette nasıl yankılanacağı merakla bekleniyor.

(soL-Haber Merkezi)