Erdoğan hırsıza toz kondurmuyor: Çantayla belki kitap götürülmüştür

Başbakan Erdoğan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında tutuklanan isimlere toz kondurmadı. Erdoğan, Sarraf'ın AB ofisine çantayla girip çantasız çıkması ile ilgili olarak "Çantayla girdi, çantasız çıktı” gibi bir yaklaşım olabilir mi? Böyle bir hukuk var mı? Belki o çantayla kitap falan götürülmüştür" dedi.

Başbakan Erdoğan, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın dürüstlüğünden şüphesi olmadığını, olsa olsa saflığının kurbanı olabileceğini ileri sürerken, Rıza Sarraf'ı ise ülkeye katkısı olan, hayır işlerine giren biri olarak değerlendirdi. Erdoğan, Sarraf'ın AB ofisine çantayla girip çantasız çıkması ile ilgili olarak da, "Teslim edilirken bir görüntü var mı? Sadece “Çantayla girdi, çantasız çıktı” gibi bir yaklaşım olabilir mi? Böyle bir hukuk var mı? Belki o çantayla kitap falan götürülmüştür" dedi.

Hürriyet'ten Vahap Munyar'ın haberine göre, Erdoğan Pakistan dönüşü yolsuzluk operasyonuna ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Olsa olsa saflığının kurbanı olmuştur

Son bir haftada olup bitenleri “yolsuzluk operasyonu” olarak görüyor musunuz?
Öyle bir şey demek mümkün mü? Hükümete, millete, milli iradeye yönelik bir operasyondur. Eğer yolsuzluktan bahsediliyorsa, bugüne kadar yazılanlardan milletin, devletin malına yönelik bir zarar okudunuz mu? Böyle bir şey varsa bana getirin, gereğini yapayım. Ortada bir ihale yolsuzluğu var mı? Kim kime ne vermiş? Somut bir şey var mı?

Halkbank Genel Müdürü’nün evinde çıkan paranın bankayla ilişkilendirilmesi vatana ihanettir. Yazılanlardan okuduğum kadarıyla Çorum Osmancık İmam Hatip Lisesi’yle ilgili verilmiş bir söz var. Genel Müdür kendisinin mezun olduğu imam hatip lisesi için çaba içine girmiş. Detayını bilmiyorum.

Halkbank Genel Müdürü’nün dürüstlüğünden en ufak bir şüphem yoktur. Olsa olsa saflığının kurbanı olmuştur. Olayı farklı yerlere çekme gayreti var. Süleyman Bey’de o parayla ilgili makbuz var mı? Ortada makbuz varsa kimsenin söyleyecek bir şeyi kalmaz.

Parayı evde saklaması doğru mu?
Eğer mevzuat itibariyle makbuz teslim edilmişse, parayı veren hayır sahibi de bunun çıkışını kayıt altına aldıysa mesele yok. Hayır sahibi de, okul yönetimi de bunu söylüyor. Emniyetteki yetkililerin yapacağı şey, bu olayın bankayla en ufak bir bağlantısı var mı, yok mu onu arayıp bulmak.

Altın ihracatı yapan, hayırsever bir zat

Başbakan Tayyip Erdoğan’a operasyonun kilit ismi Reza Zarrab’ı sorduk:
Altın ihracatı yapan bir zat. Ülkeye katkısının olduğunu biliyorum. Hayır işlerine girdiğini biliyorum.Bu noktada AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın adının karıştırıldığı görüntüleri anımsadı:

Belki o çantayla kitap falan götürülmüştür
Erdoğan’ın Pakistan seyahatini özetlemesinin ardından sorular Halkbank’tan iki bakan çocuğunu da kapsayan tutuklamalara uzanan operasyon üzerine yoğunlaştı:

“AB ofisine çantayla girdi, çantasız çıktı” diyorlar. Teslim edilirken bir görüntü var mı? Sadece “Çantayla girdi, çantasız çıktı” gibi bir yaklaşım olabilir mi? Böyle bir hukuk var mı? Belki o çantayla kitap falan götürülmüştür.