Erdoğan Habertürk'e 'yayını kaldırın' talimatı verdi mi?

Başbakan Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen telefon kayıtlarına göre, 4 Haziran'da Başbakan Erdoğan'ın Habertürk'ten Fatih Saraç'ı arayarak, rahatsız olduğu bir yayını kaldırma talimatı veriyor. İddiaya göre Erdoğan Saraç'ı azarlayarak, Bahçeli'nin konuşması için "ne gerek var" diyor.

Twitter'dan yayın yapan "Haramzadeler" hesabının paylaştığı tapelere göre, 4 Haziran günü MHP lideri Bahçeli'nin yaptığı bir konuşmanın Habertürk'te altyazı olarak verilmesinden rahatsız olan Başbakan Erdoğan, Habertürk'teki Fatih Saraç'ı Fas'tan arayarak yayının kaldırılması talimatı veriyor.

İddialara göre Erdoğan, Ciner’in ticari işlemlerini önce tıkadı, sonra önünü açma karşılığında yakın adamı Fatih Saraç’ı Habertürk’e yerleştirdi. Ciner'in ticari faaliyetleri baskı altında tutuluyordu. Bakanlıktaki dosyaları sadece Erdoğan’ın oluruyla imzalanıyordu. Böylece Ciner grubuna bağlı Show ve Habertürk, fiili olarak Erdoğan tarafından yönetiliyordu.

İnternette yayınlanan tapelere göre, Erdoğan Gezi'nin ilk günleri yaptığı yurtdışı seyahatinde bile Habertürk’ü izlemiş ve Saraç’ı arayıp yayına müdahale etmiş.

Yayınlanan görüşmeler şu şekilde: