Erdoğan: Gezi yetmedi, bir de bu çıktı

Başbakan Erdoğan, Manisa'da düzenlenen toplu açılış törenlerininde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Gezi olaylarıyla bir çalkalanma yaptılar. Yetmedi şimdi de son günlerde bu olayı çıkardılar" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'da Cumhuriyet Meydanı'nda konuştu.

'Paralel yapı kurmaya çalışan merciler var'
Başbakan Erdoğan, "Ne dediler? 'Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu.' Ne dediler? 'Tarihin en büyük yolsuzluğu'. İlginç olan şey şu, yargı, bir defa tertemiz, pırıl pırıl olan hakimleri savcıları tenzih ederim o ayrı bir konu, ancak devletin içerisinde parelel devlet kurmaya çalışan merciler var. Bunlar gizlilik esaslı olan belgeleri işte bu medyaya servis ettiler" şeklinde konuştu.

Erdoğan, o davaları hatırlıyor mu?
"Beraat-ı zimmet asıldır kaidesi var hukukta. Yani bir suç sabit olmadan siz hiç kimseyi lekeleyemezsiniz, onu suçlu durumuna düşüremezsiniz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Eğer siz bunları daha baştan rüşvetçi, yolsuzluğa karışmış insanlar olarak ilan etmeye kalkarsanız bu insanlar eğer masumsa, bu toplumun içerisinde vatandaşlarının, komşularının, akrabalarının yüzüne nasıl bakacak. 2 yıldır gizli tuttukları böyle bir operasyonu bir algı planlamasıyla seçimlere 3 ay kala ortaya çıkartıyorlar. Üstüne de 'terör örgütü' böyle bir yaftayı da yapıştırıyorlar, terör örgütü dediğin silahlıdır, bunların hangisi silahlı, nasıl bunu söyleyebilirsin?"

Erdoğan'ın sözleri akıllara Ergenekon, Balyoz, OdaTV, KCK davalarında uygulanan süreci getirdi. Çok sayıda aydın, gazeteci, yazar, "silahlı terör örgütü" suçlamasına maruz kalmış, AKP'ye yakın gazetelerde "terörist" olarak yaftalanmıştı.

'Bunlar karabasan gibi çöktüler'
"Bunlar istiyorlar ki şehit gelsin de oradan prim yapalım, oradan oy alalım" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Böyle bir şey olur mu? Bunlar tam terör çetesi, bunlar korsan, korsan. Devletin içindeki o paralel yapılanmadan istifade etmek suretiyle maalesef ülkemize adeta bir karabasan gibi çöktüler. Gezi olaylarıyla bir çalkalanma yaptılar. Yetmedi şimdi de son günlerde bu olayı çıkardılar."