Erdoğan El Kaide'ye tepki gösterdi ama...

Başbakan Erdoğan, Denizli'de yaptığı konuşmada El Kaide ve türevi İslamcı örgütlerin saldırılarını kınarken, "Bunlar İslam ile terörün yan yana anılmasına neden olmuştur" dedi. Ancak Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, "Esad'a destek veren sivilleri öldürün" diyen Karadavi ile yan yana oturmuştu.

(soL - Haber Merkezi) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada İslamcı örgütlerin gerçekleştirdiği saldırıları eleştirdi.

İslam'ın barış dini olduğunu söyleyen Erdoğan, "Neymiş, İslam adına yapıyormuş. Hadi ordan, neyi İslam adına yapıyorsun?" ifadelerini kullandı.
Erdoğan, terör ve İslam kavramlarının yan yana getirilmesini 'ırkçılık' olarak niteleyerek şunları kaydetti:

"Pakistan'da bir kiliseye yapılan saldırıda 75 kişi hayatını kaybetti. Kardeş Pakistan'a yaşadığı deprem ve bu saldırı nedeniyle başsağlığı diliyorum. Dünyanın her yerindeki vahşi, insanlık dışı saldırıları kınıyoruz. Terörün dini olmaz. Hele hele, İslam ve terör kavramlarının yan yana gelmesini biz asla kabul etmeyiz.

Müslüman ve terörist kavramlarını yan yana getirecek, insanlık dışı saldırılarda bulunanlar, İslam'a en büyük zararı vermiştir. Neymiş, İslam adına yapıyormuş. Hadi ordan ya, neyi İslam adına yapıyorsun. İslam adına masum insanları öldürme yetkisini, Allah kimseye vermemiştir. Bir insanı öldüren tüm insanları öldürmüş gibidir. Bu bizim dinimizin emridir. Bu terör örgütleri, El-Kaide vesaire... Bunlar İslam ile terörün yan yana anılmasına neden olmuştur."

Erdoğan eleştirdi ama...
Erdoğan ve AKP'nin Suriye'de El Kaide'yi desteklediği yönündeki kanıtlar ve uluslararası baskı artarken, Başbakan ilk kez El Kaide'ye "terör örgütü" dedi.

Ancak Erdoğan'ın başka ilişkileri de bulunuyor. Bunun örneklerinden bir tanesi, Müslüman Kardeşler'in "ruhani" lideri sayılan Yusuf el-Karadavi ve başında bulunduğu Dünya İslam Alimleri Birliği. Geçtiğimiz hafta İstanbul'da, "Birlik"in yanı sıra, Müslüman Mütefekkirler Genel Sekreterliği ve İslam Parlamenterleri Küresel Forumu isimli kurumlarla ortaklaşa şekilde, "Halkların iradesine karşı darbeler karşısında Dünyanın imtihanı" başlıklı bir toplantı düzenlendi. Konferansın konuşmacıları arasında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da bulunuyordu.

Yusuf el-Karadavi ise, geçtiğimiz aylarda "Esad yanlısı siviller de öldürülmelidir" dediği bir fetvasıyla da biliniyor. Karadavi, El Cezire'de yayınlanan programında bu sözleri sarf etmiş, "Öldürün, siviller eğer masumlarsa öldükten sonra nasıl olsa Allah onları affeder" diyerek devam etmişti.