Erdoğan Davos çıkışını her mitingde anlatıyor

Başbakan Erdoğan Sivas mitinginde "Türkiye Ortadoğu'da mazlumdan yana" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) AKP Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan, Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen seçim mitinginde yaptığı konuşmada 6 yıllık iktidarları boyunca milletin başını dik tuttuğunu söyledi.

Kalabalığın "Dik dur millet seninle" sloganlarına yanıt veren Erdoğan "Siz dik durdukça biz dik dururuz, hiç endişe etmeyin. Yamalı bohça gibi koalisyonlar ülke için çözüm üretmek bir yana, her gün yeni bir sorun üretiyordu. Türkiye'nin üzerinde adeta kara bulutlar dolaşıyordu. Türkiye hem içerde hem dışarda saygınlığını yitirmiş, yabancı liderler karşısında el pençe divan duran liderler yüzünden 'acaba biz bu muyuz?' diyen bir millet durumuna düşmüştük. 'Bu millet buna layık değil' dedik, 'Türkiye bu manzarayı hak etmiyor' dedik" dedi.

Türkiye'nin 22 Temmuz'da olduğu gibi bir kez daha "durmak yok yola devam" diyeceğini iddia eden Erdoğan, muhalefet partilerinin hiçbirisinin Sivas'ın ötesine geçemeyeceğini söyledi.

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeliğine kabul edildiğini hatırlatan Erdoğan, muhalefetin "çabalarına teşekkür etmemesi"nden sitem etti. Erdoğan, "Türkiye bugün Ortadoğu'da, mazlumun yanında, haklının, ezilenlerin yanında yerini aldı, yerini alıyor. Türkiye bugün bölgesel meselelerde aktif çaba harcıyor. İşte Azerbaycan, Ermenistan arasındaki sorunların çözümünde nasıl gayret ettiğimiz ortada, Gürcistan meselesinde nasıl gayret ettiğimiz ortada. İran'ın, Suriye'nin, Irak'ın dünyaya entegre olabilmesi için gösterdiğimiz çaba ortada. Filistin meselesindeki yaklaşımımız ortada" dedi.

Ekonomide yoksulluğu azalttıklarını söyleyen Erdoğan, önceki koalisyon hükümetlerinin aksine ekonomideki israfa da son verdiklerini sözlerine ekledi.

AKP 2003 yılındaki Irak tezkeresini kabul etmiş, son olarak İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırısında savaş uçaklarının Türkiye'den kalkmasına onay vermişti. Daha önce Kastamonu mitinginde de Erdoğan Davos çıkışını anlatmıştı.