Erdoğan: Çukurları da açtık, planları da gördük

Kırklareli’deki AKP mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan, Silopi’deki kuyularda yapılan kazılara değinerek, “Çukurlardan ne çirkin planlar çıkıyor görüyor musunuz?” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin Kırklareli'de düzenlediği mitingte konuştu. Erdoğan, Silopi'deki ölüm kuyularına değinerek, "Çukurlardan ne çirkin planlar çıkıyor görüyor musunuz?" diye sordu.

Her mitingte gittiği kentin takımının atkısını takmayı eksik etmeyen Erdoğan, Kıkrlareli'de de "1999 yılında Pınarhisar'da 4 ay kaldığını, Kırklarelilileri hemşerisi gibi gördüğünü" söyledi.

CHP lideri Deniz Baykal'ın "Hükümet telefonlarımı dinliyor" iddiasına yanıt veren Erdoğan, "(Vatandaş) diyor, 'Hükümete hakaret eder, yeri geldiğinde küfür de eder.' Bunu ana muhalefetin lideri diyor. 'Ağız tadıyla birbirimize küfredemiyoruz telefonda' diyor. Ne demek ağız tadıyla küfredemiyorum? Ben de diyorum ki sayın Baykal, eğer sen küfür edeceksen gece 12.00'den sonra et. Çocuklara kötü örnek oluyorsun, ayıp oluyor. Çocuklarımızın ahlaklarını bozacaksın. Ayıp oluyor. Veyahut illa edeceksen, şifreli kanallarla yap bu işi, çocuklarımız yarın seni hayırla yad etmez. 'Bir zamanlar böyle bir siyasetçi gelmiş' derler. 'Ama ağzı çok bozuktu, küfürbazdı' derler. Benim seçmenim küfürbaz siyasetçiye oy vermez" dedi.

"Bunlar sadece hizmet kervanının önüne taş koyarlar" diyen Erdoğan, Silopi'deki kazılarda ortaya çıkanları da başkalarının suçu olarak göstererek, "Şu çukurlardan neler çıkıyor. Şu çukurlardan ne çirkin planlar çıkıyor görüyor musunuz? Milleti bölmeye, milletin arasına nifak tohumları ekmeye çalışmışlar. Karanlık senaryolar yazmışlar. Hukukun dışına çıkmışlar. Türkiye Cumhuriyeti devletine, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine kast etmişler. Her şey artık gün yüzüne çıkıyor. Bunları görüyor musunuz?" diye sordu.

Tüpraş iddiaları
Başbakan Erdoğan, Deniz Baykal'ın TÜpraş'la ilgili iddialarına da yanıt verdi. Erdoğan, "Gerçekten üzücü. TÜPRAŞ'tan bahsediyor. 'TÜPRAŞ'ın yüzde 14.75'i Museviler'e satıldı' diyor. Sayın Baykal, sen deneyimli siyasetçisin. On yıllardır siyasetin içindesin. Yaptığın benzetmelere, kullandığın sıfatlara dikkat etmeni sana tavsiye ediyorum. Biliyorsunuz bunlar, şahısların gen haritasını çıkarmak konusunda uzman. Sayın Baykal ve avanesi... Maalesef insanları kökenlerine göre sınıflandırmada CHP'nin sicili bozuktur. Şimdi ekonomiyi dini terimlerle, dini sıfatlar üzerinden sınıflandırıyor" dedi.

Erdoğan, "Biz Gazze'de, İsrail tarafından bombalar atılarak öldürülen kadınların, yavruların yanında yer aldığımız zaman, senin şahsın ve o monşer eskilerin bizi eleştirdiniz. TÜPRAŞ'ı alan kim? TÜPRAŞ'ı alan Koç Grubu. Niye doğru konuşmuyorsun? Hisselerin içinde İsrailliler olabilir. Serbest piyasa bu. Niye bunda ayrımcılık yapıyorsun? Yani Musevi olan, benim ülkemde ticaret yapamaz mı? İşine geldiğinde Yahudi düşmanlığına karşısın, işine geldiği zaman da tam aksini yapıyorsun. Böyle ikircikli siyaset olmaz. Dürüst olacaksın. Dik duracaksın. Ondan sonra adam gibi olmaktan bahsediyorsun. Benim milletim, adam gibi adam olan başbakana oy verir. Eğilip bükülenlere değil" diye konuştu.