Erdoğan buyurdu: Köşe yazarları yazmasın

Başbakan Erdoğan, bazı köşe yazarlarının yazılarıyla tahrik ettiğini belirterek “Köşe yazarları ne kadar az yazarsa ülkede o kadar huzur olur” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında köşe yazarlarını eleştirdi.

Milliyet gazetesinden Mehmet Tezkan'ın ''Siyasetçiler az konuşunca ülke rahatlıyor" başlıklı yazısını hatırlatan Başbakan Erdoğan, ''Ne kadar güzel... Ben de diyorum ki 'Siz köşe yazarları ne kadar az yazarsanız,ülke o kadar huzur bulur.' Geçmişte bir köşe yazarı haftada bir ya da iki kez yazardı. Ama şimdi her gün... Yarım saatte bir köşe yazısı yazabiliyorlar, ne kabiliyetli insanlar. İş bu noktaya geldi. Bunların yaptıkları, açık bir tahrikten başka bir şey değil. Bu tezleri ileri sürenler millet, devlet, barış düşmanlarıdır" dedi.

Köşe yazarlarının herşeyden rahatsız olduğunu iddia eden Erdoğan "Bunlar çok partili hayata, serbest piyasa ekonomisine geçerken de Boğaziçi Köprüsü yapılırken de rahatsız oldular. Küresel sermayenin Türkiye'ye yatırım yapmasından, Türkiye'nin AB'ye katılımından ve Kıbrıs sorununun çözülmesinden de rahatsız oldular, bunlar budur. Şimdi 3. köprü yapılıyor yine rahatsız olmaya başladılar" ifadelerini kullandılar.
(soL - Haber Merkezi)