Erdoğan Barzani görüşmesinden rahatsız

Basında yer alan Barzani'nin Ankara ziyaretine dair soruları yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Barzani’nin Türkiye’ye davet edilmesi diye bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Dış Ticaret haftası açılışında basının sorularını yanıtlayan Erdoğan, basının "Barzani'nin Türkiye davet edilip edilmediği" sorusu üzerine, Barzani'nin Ankara'ya davet edilmesi diye bir şeyin söz konusu olmadığını kaydederek, şu anda alt düzeyde yapılan çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Amerika, Türkiye ve Irak'tan oluşan üçlü mekanizmayı yoğun bir şekilde, daha farklı bir noktaya ulaştırmak istediklerini vurgulayan Erdoğan, bu görüşmenin stratejinin ilk adımı ve gereği olduğunun altını çizerken gereğinin şu anda yapılması için bazı şeylerin yapıldığını söyledi.
Merkez Irak yönetimi ile anlık istihbaratları değerlendirerek, adım atmak istediklerini kaydeden Erdoğan, üçlü işbirliğinin uzun soluklu bir mücadele olduğunu ifade edip, "Bu mücadelede gerekli olan neyse yapacağız. Bunu yapmanın gayreti içinde olacağız" dedi.

Yarın yapılacak dördüncü güvenlik zirvesine dair açıklama yapan Erdoğan "Ne gibi adımları daha yoğun atmamız gerekiyor, bunların planlaması içerisindeyiz" dedi. Bir gazetecinin tampon bölgeyi konuşacak mısınız sorusunu "Genelkurmay ne yapılması gerekiyorsa, bunu bizden talep eder, biz de uyarız" şeklinde yanıtlayan Erdoğan 250-300 milyon YTL maliyetli 267 karakol yapılacağını açıkladı.

Türkiye heyeti yarın Barzani ile görüşecek
Dışişleri Bakanlığı heyeti, Mesut Barzani ile Bağdat'ta bir araya gelecek. Barzani, merkezi yönetimle temaslarda bulunmak üzere Bağdat'ta bulunuyor.