Erdoğan Bardakoğlu'ndan daha dinci!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyundaki tepkilere rağmen maden kazalarının mesleğin kaderi olduğu sözünün arkasında durdu. Bu sözlerine tepki gösterenleri ise Diyanet İşleri Başkanlığı'na havale etmişti. Diyanet İşleri Başkanı ise Erdoğan'ın tersine kazayı insan kusuruna bağladı.

Dün partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan Zonguldak'ta yaptığı "kader" açıklamasını tekrar etmişti. Grizu gazının madenlerin tabi bir parçası olduğunu belirten Erdoğan, "Grizu patlamalarını yüzde yüz önlemek mümkün değildir. Dünyanın bir çok yerinde bu ne yazık ki, bu işin kaderidir. Bunu sağa sola çekmek isteyen çeşitli köşe yazarlarına da hatırlatmak istiyorum. Bu işin kaderidir diyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan Diyanet'e havale etmişti
Erdoğan, aynı konuşmasında 'kader' sözünü eleştirenlere tepki göstermiş, "Bu kazada da acı üzerinden siyaset üretildiğine şahit olduk. Grizu patlamaları ya da metan gazı, maden ocaklarının maalesef tabii bir parçasıdır. Sadece Türkiye'de değil, dünyada bu işin kaderidir. Bunu sağa solan çeken kimsenin ne fikri, ne düşünce derinliği yetmez. Kadere, kazaya imanın yoksa ayrı mesele. Onu git Diyanet İşleri Başkanı'yla konuş" demişti.

Bardakoğlu insan kusuruna bağladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'ndan Erdoğan'ınkinden daha yerinde bir açıklama yapınca, Başbakanın dini kendi siyasetine alet ettiği bir kez daha ortaya çıktı. Bardakoğlu, maden faciasıyla ilgili değerlendirmesinde, bu tür kazaların insan unsurundan kaynaklandığını, Türkiye'nin tedbir alma konusunda çok iyi bir konumda olmadığını dile getirdi.

(soL-Haber Merkezi)