Erdoğan 'analar ağlamıyor' dedi, 2014'e yalanla girdi!

Gündeme ilişkin açıklamalar yapan Başbakan Erdoğan, "artık Türkiye'de annelerin evlatları için gözyaşı dökmediğini" iddia etti. Direnişte yitirdiğimiz gençlerin evlerinde ise yeni yıl kutlanmadı.

(soL - Haber Merkezi) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, televizyonlarda yayınlanan ’Millete Hizmet Yolunda’ konuşmasında, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'a göre 'en başarılı yıl'
Yolsuzluk ve rüşvet kapsamında başlatılan 17 Aralık operasyonuna değinen Erdoğan, "Yıl içinde 2 büyük saldırıya maruz kaldık. Mayıs ve Haziran ayında yapılan sokak gösterileri ile 17 Aralık’ta kurulan komplo, Türkiye’nin bu en parlak, en başarılı yılını doğrudan hedef aldı. Türkiye’nin başarılarından, büyüyen ekonomisinden, aktif dış politikasından, küresel ölçekli projelerden rahatsız olan çevreler, Türkiye’ye karşı kurdukları yeni bir tuzağı uygulama planına geçirdiler. Gezi olayları nasıl ağaç, park, çevre kılıfına saklandıysa, 17 Aralık komplosu da, yolsuzluk kılıfına saklandı" dedi.

'Artık analar ağlamıyor' dedi ama...
Erdoğan, "Ülkenin 30 yıldan bu yana kanını emen, enerjisini tüketen terörün geriletilmesinde önemli adımlar attık" diyerek artık Türkiye'de annelerin evlatları için gözyaşı dökmediğini, gençlerin geleceği için endişelenmediğini iddia etti. Gezi direnişinde polis şiddeti sonucu yaşamını yitiren gençlere rağmen Başbakan'ın bu sözleri sarfetmesi, 2013 yılının son gününde yaptığı açıklamanın da yalanlarla dolu olduğu görüşünü beraberinde getirdi.

Direnişçi gençlerin evlerinde isyan var
Direnişte ve sonraki aylarda yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım ve Hasan Ferit Gedik'in evlerinde yeni yıl kutlaması yerine isyan ve hüzün var.

Direnişte yaşamını yitiren gençlerin yeni yıl kutlamalarında çekilmiş fotoğrafları, ağabeyleri ve akrabaları tarafından sosyal medyada paylaşıldı.


Abdullah Cömert'in bu fotoğrafı, ağabeyi Zafer Cömert tarafından, "her şeyimiz eksik kaldı..." mesajıyla paylaşıldı.
.


Ali İsmail Korkmaz'ın da bulunduğu bu aile fotoğrafı, Ali İsmail'in ağabeyi Gürkan Korkmaz tarafından şu mesajla paylaşıldı: "Dedemin yanında bütün aile toplanırdık her sene. Biz mutluluğumuzu geçen senelerde bıraktık, size mutlu yıllar"
.


Ethem'in bu fotoğrafı, İkrar Sarısülük'ün, "Yeni yıllar sensiz zor olucak Ethem.. Yeni yıla sol yanımız eksik giriyoruz" mesajıyla paylaşıldı.