Engin Çeber davasında basına suç duyurusu

Engin Çeber'in Metris Cezaevi'nde ''işkence ve kötü muamele'' sonucu hayatını kaybetmesine dair yargılamayı yapan mahkeme, bilirkişi tarafından hazırlanan ''dudak okuma'' raporunu haber yapan basın kuruluşları ve internet siteleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

soL (HABER MERKEZİ) Çeber'in ''işkence ve kötü muamele'' sonucu hayatını kaybetmesine dair yargılamayı yapan mahkeme, bilirkişi tarafından hazırlanan ''dudak okuma'' raporunu haber yapan basın kuruluşları ve internet siteleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, bilirkişi Özgür Tekol tarafından hazırlanan ''dudak okuma'' raporuna ilişkin haber yapan basın kuruluşları ve internet siteleri hakkında ''adil yargılamayı etkilemeyi teşebbüs'' suçundan yasal işlem yapılması için cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanıklar Murat Çise, Nihat Kızılkaya, Sami Ergazi, Fuat Karaosmanoğlu, Selahattin Apaydın ve Yavuz Uzun ile 54 tutuksuz sanıktan 22'si katıldı.