Enerji Bakanı Yıldız Irak'a gitti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, özel uçakla Bağdat'a gitti. Bakan Yıldız, Irak Başbakan Yardımcısı Şehristani ile görüşecek. Dışişleri Bakanı Davutoğlu ise Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile telefon görüşmesi yaptı.

AA'nın haberine göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, havayoluyla Irak'ın başkenti Bağdat'a gitti.

Bakan Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a eşlik etmek için dünden bu yana bulunduğu Muğla'dan Irak'a gitti. Yıldız, 9 kişilik bir heyetle saat 15.25'te Başbakanlığa ait "Ata" uçağıyla Milas-Bodrum Havalimanı'ndan Bağdat'a hareket etti. Yıldız'ın, burada Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani ile görüşeceği bildirildi.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile telefon görüşmesi yaptı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Türkiye-Irak ikili ilişkilerinin ele alındığı görüşmede özellikle enerji alanındaki işbirliği konusu değerlendirildi.

Bu çerçevede, Bakan Davutoğlu'nun Bağdat ziyareti sırasında kararlaştırıldığı üzere Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın Iraklı muhataplarıyla bir araya gelerek konuyu bütün boyutlarıyla ele alması üzerinde mutabık kalındığı bildirildi.

İki bakanın görüşmesinde, Taner Yıldız'ın bugün Bağdat'a yapılması öngörülen ziyaretinin de bu amaca yönelik zamanlı ve yararlı bir adım olacağı vurgulandı.