Emniyet'te deprem sürüyor!

Akşam saatlerinde ise Kayseri, Bursa, Trabzon ve Kocaeli'nin de aralarında bulunduğu bazı illerin emniyet müdürlüklerinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube müdürlerinin de görev yerinin değiştiği öğrenildi.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki görevden almaların yanıkısı sürerken Emniyet Genel Müdürlüğü’nden ilginç bir açıklama geldi. Basında yer alan emniyet personelinin görev yerlerinin değiştirilmesiyle ilgili haberler üzerine açıklama yapılmasının uygun görüldüğü kaydedilen açıklamada, “Bazı illerimizde emniyet personelimizin görev yerleri, haklarındaki görevi kötüye kullanma iddiaları ile ilgili soruşturmalar nedeniyle değiştirilmiş, bazı illerde ise personelimiz, idari gereklilik nedeniyle farklı yerlerde görevlendirilmişlerdir” denildi.

Yeni görevler belli oldu
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bu sabah görevinden alınan 5 şube müdürünün yeni görevleri belli oldu.

Buna göre Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevinden alınan Nazmi Ardıç, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı, Terörle Mücadele Şube Müdür Ömer Köse müdüriyet emrinde görevlendirildi. Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürü Tuğrul Turhal Hassas Yerleri Koruma Şube Müdürlüğü'ne, Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı ise Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Bursa'ya da sıçradı
Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde 3 şube müdürünün görev yerleri değiştirildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Cinayet, Gasp ve Ahlak Bürolardan sorumlu Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Erol Turan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü oldu. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü İhsan Yıldız ise Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü görevine getirildi. Muhabere Elektronik Şube Müdürü Ümit Erdoğan ise, Nilüfer Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapacak. Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya atamaların Valiliğin tasarrufuyla gerçekleştirildiğini söyledi.

AKP'li Metiner: İstanbul Valisi’nin emri ile el çektirme olayı gerçekleşti
AKP Milletvekili Mehmet Metiner, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bazı şube müdürlerinin İstanbul Valisi’nin emri ile görevden el çektirildiğini söyledi. Metiner, AK Parti’nin ve Başbakan’ın hiçbir şekilde suça ve suçluya arka çıkmadığını söyledi.

Milletvekili Mehmet Metiner, TBMM’de düzenlediği toplantıda BDP’li milletvekillerinin tahliye edilmemesine tepki gösterdi. Kararı hukuk cinayeti olarak yorumlayan Metiner, vekillerin serbest bırakılmalarını istedi.