Emine Ayna: CHP AKP'nin türbansızı

Elbistan'ın Narlı Beldesi'nde konuşma yapan DTP Eşbaşkanı Emine Ayna CHP'nin AKP'nin türbansız versiyonu olduğunu ve aralarında zihniyet farkı olmadığını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) Maraş'ın Elbistan İlçesi Narlı Beldesi'nde partisinin düzenlediği mitingte konuşan DTP Eşbaşkanı Emine Ayna Maraş'ta ve Sivas'ta insanların düşüncelerinden ve kimliklerinden dolayı katliama uğradığını belirterek, bundan dolayı insanların göç etmek zorunda olduğunu ifade etti.

Maraş'ta ve Sivas'ta halkın katledilmesinin Türkiye'deki tekçi zihniyetin bir sonucu olduğunu belirten Ayna, bu zihniyetin şimdiki temsilcisinin AKP olduğunu kaydetti. Erdoğan'ın mal varlığına dikkat çeken Ayna "Bir ülkede bir başbakan düşünün ki 10 yılda dünyanın en zengin devlet bakanları arasına girsin. Hiç kimse bunu sorgulamıyor. Çünkü aynı şeyi onlar da yapmış ve korkularından bunu teşhir edemiyorlar" dedi.

Ayna seçimlerde düzen partilerinin DTP'yi hazmedememesinin altında rantlarının kesilecek olmasının yeraldığını sözlerine ekledi. Ayna "Bugün hiçbir siyasi partinin ötekinden farkı yok. Hepinin özgürlüklere ve halka yaklaşımları aynıdır. AKP CHP'nin türbanlı hali CHP'de AKP'nin türbansız halidir" dedi.